Antena Căutare

Costumul invizibil, arma australienilor impotriva atacurilor de rechin

Australienii au inventat o noua metoda de a se apara de rechini in timpul scufundarilor: costumul de camuflaj pentru ocean, care ii face invizibili in apele reci.

Costumul invizibil este colorat precum apele oceanului, in alb si mai multe nuante de albastru, tocmai pentru a-l face pe scafandru invizibil, spun producatorii. Asta nu inseamna neaparat ca ii va tine pe rechini departe de prada. Acestia au si alti indicatori cand vine vorba de localizarea prazii: miros, gust si sunet. Mai mult, biologi de la Universitatea Australiei de Vest au aratat ca 17 specii de rechini, printre care si rechinii tigru, nu percep culorile.

Chiar si asa, producatorii sunt optimisti si spera ca produsele lor se vor vinde ca painea calda, macar turistilor naivi. In afara de costumul de camuflaj, firma a mai lansat unul cu dungi negre, bleu si albe. Imprimeul constrastant ar trebui sa imite infatisarea animalelor marine ca serpii de mare, ce nu fac parte din meniul rechinilor.

Un costum invizibil costa in jur de 500 dolari.

foto: sharkmitigation.com

S-ar putea sa fiti nevoiti sa va spalati mai des pe dinti. Guma de mestecat e pe cale de disparitie!... Prima jucarie a bebelusului regal: povestea nasterii sale, in piese de lego (VIDEO)...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x