Antena Căutare

VIDEO! Cum arata autostrazile viitorului: Nu se inzapezesc si produc curent electric

In curand, soferii nu vor mai avea probleme cu gheata si zapada de pe drumuri. Americanii lucreaza la o tehnologie care sa permita ca soseaua sa ramana mereu uscata si, mai mult, sa produca si energie.

Tehnologia Solar Roadway a fost creata de Julie si Scott Brusaw, din Statele Unite ale Americii. Soselele vor fi acoperite cu panouri solare cu o duritate asemanatoare cu cea a otelului. Acestea se vor incarca cu energia solara si se vor incalzi atunci cand afara ploua sau ninge, astfel incat vor ramane mereu uscate si nu va mai exista riscul ca zapada sa se depuna in straturi foarte mari si sa blocheze, astfel, traficul. De asemenea, panourile de pe sosele vor produce energie electrica care, potrivit celor doi cercetatori, va putea depasi de trei ori productia actuala din SUA si ar elimina nevoia de termocentrale.

Julie si Scott Brusaw s-au gandit si la masinile electrice, care isi vor putea incarca bateriile in timp ce circula pe aceste sosele.

Un kilometru de autostrada cu panouri ar produce 8.300 de kWh pe zi.

Pentru ca toate drumurile din SUA sa fie acoperite ar fi nevoie de cinci miliarde de panouri. Singurul impediment il consitutie costurile foarte mari. O singura bucata de 3,6x3,6 metri costa 7.000 de dolari.

EMOTIONANT! Mos Craciun i-a adus tatal din Afganistan unei fetite de cinci ani... Ceramica de Horezu a intrat in patrimoniul UNESCO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x