Antena Căutare

Cum au ajuns strămoșii românilor să fie ultimii oameni de Neanderthal?

Noi dovezi ştiinţifice extrase dintr-un maxilar găsit în Peşterea Oaselor din România confirmă că strămoșii românilor s-ar putea să fi fost ultimii oameni de Neanderthal.

Noi dovezi ştiinţifice extrase dintr-un maxilar găsit în Peşterea Oaselor din România confirmă că strămoșii românilor s-ar putea să fi fost ultimii oameni de Neanderthal.

La un moment dat circula pe internet un banc cu o premisă simplă. Ce faceţi dacă vine sfârşitul lumii? Veniţi în România că suntem cu 100 de ani în urmă. Deşi era o glumă, e posibil să conţină o urmă de adevăr.

Totul a început în 2002 când un grup de cercetători au descoperit în Peştera Oaselor din sud estul României maxilarul din imaginea de mai jos. Pentru a înţelege mai bine din ce tip de om face parte, s-a încercat extragerea de ADN din el, dar tentativele au fost nereuşite până anul acesta, când tehnologia avansată a facilitat procesul.

Citeste AICI continuarea articolului!

Record mondial: Ei sunt cei mai bătrâni miri din lume! Momentul în care au spus "da" este foarte emoţionant... 100 de bucăți, 1100 de dolari! O iubitoare de animale a cumpărat câinii care urmau să fie mâncati la un festival din Chi...
Beneficii pentru sănătate ale nucilor tigru
Nu sunt chiar nuci, dar sunt bune pentru organism, ajutând la digestie și la nivelul glicemiei....
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2023. Taurii trebuie să fie atenți la detalii. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2023 spune că Taurii trebuie să fie din ce în ce mai atenți la...
Parteneri
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x