Antena Căutare

Cum să fii productiv când lucrezi de acasă - 6 trucuri care funcționează întotdeauna

Atunci când jobul îți oferă posibilitatea de a lucra de acasă, te bucuri de numeroase avantaje, ținând cont de faptul că poți alege un mediu mai confortabil, nu ești nevoit să pierzi timpul în trafic și îți poți organiza programul după bunul plac. Cu toate acestea, spre deosebire de munca la birou, atunci când lucrezi de acasă poți deveni mai puțin productiv.

Cum să fii productiv când lucrezi de acasă - 6 trucuri care funcționează întotdeauna
Lucrul de acasă | pexels.com

Află, din articolul nostru, cum să devii mai motivat și să îți termini treaba la timp, cu ajutorul unor trucuri care funcționează întotdeauna.

Stabilește un program clar de lucru

Chiar dacă munca de acasă îți permite un program mai flexibil, pentru a deveni productiv, trebuie să stabilești orele clare în care să-ți desfășori activitatea. Astfel, în funcție de sarcinile pe care le ai de îndeplinit, stabilește un interval de lucru care să ți se potrivească și nu te abate de la el. Lucrează în fiecare zi între aceleași ore, astfel încât să duci toate sarcinile la bun sfârșit și să nu cazi pradă dezorganizării.

Alege cu grijă scaunul și biroul de lucru

Pentru că te bucuri de oportunitatea de a lucra de acasă, ai șansa de a-ți alege scaunul și biroul de lucru, astfel încât să lucrezi cât mai confortabil, din intimitatea propriului cămin. De aceea, trebuie să ții cont de mai multe criterii atunci când alegi mobila ideală pentru camera de lucru. Găsești scaune de birou aici, pentru a lucra într-o poziție corectă și confortabilă, fără ca sănătatea să-ți fie afectată de orele de muncă sedentară. Se recomandă ca biroul și scaunul să fie perfect aliniate, pentru a te bucura de o productivitate crescută. Una dintre cele mai importante funcții ale scaunului de lucru ține de susținerea corectă a coloanei vertebrale și de asigurarea unei poziții drepte în fața biroului. Din fericire, oferta pentru aceste obiecte de mobilier este variată, indiferent dacă este vorba de prețuri, culori, design sau materiale preferate, astfel încât să poți alege produsele ideale.

Ocupă-te de curățenia din cameră

Atunci când te așezi la birou și vrei să începi o nouă zi de muncă, trebuie să te uiți prin cameră, astfel încât să fii sigur că e suficient de curată. Șterge praful de pe birou, scapă de dezordine și aranjează toate obiectele de pe spațiul de lucru, pentru a nu te lăsa distras de nimic. După ce termini cu ordinea din camera, ești gata de treabă! Poți face această activitate și în zilele următoare, timp de câteva minute, astfel încât să te bucuri de un cadru ideal pentru a fi productiv.

Include plante verzi în încăpere

Pentru a fi productiv atunci când lucrezi de acasă, poți opta pentru includerea plantelor verzi în încăperea în care îți desfășori activitatea. Plantele de interior au o contribuție imediată în ceea ce privește inducerea unei stări de calm, reducerea stresului și îmbunătățirea stării de spirit. Mai mult, plantele așezate în zona de lucru au rolul de a diminua intensitatea efortului mental depus, îți încarcă bateriile și cresc puterea de concentrare.

Profită de clipe binemeritate de pauză

Atunci când iei pauze de la munca de acasă, tinzi să verifici des rețelele de socializare sau să postezi fotografii din ultima vacanță în care ai mers. Chiar dacă te poți bucura și de aceste momente, pentru a fi mai productiv, poți alege să îți reîncarci bateriile într-un mod diferit. Citește un articol care te inspiră, învață lucruri noi despre domeniul în care activezi sau pur și simplu bucură-te de o scurtă plimbare pe afară. Atâta timp cât îți dozezi cu atenție pauzele, vei reuși să te concentrezi la tot ce ai de făcut. Trebuie să te ferești de pauzele prea lungi sau prea scurte, deoarece nu vor fi eficiente pentru programul tău de muncă.

Acordă atenție luminii naturale

Dacă ai o cameră dedicată muncii de acasă, este recomandat ca aceasta să fie bine iluminată, atât natural, cât și artificial. O lumină corespunzătoare nu numai că te ajută să te concentrezi, dar are și un impact major asupra stării tale de bine. De aceea, poți alege să poziționezi biroul astfel încât să te bucuri de cât mai multă lumină naturală pe parcursul unei zile. În caz contrar, vei obosi mai repede și o să te doară ochii și capul, riscând să nu devii productiv în timpul orelor de munca. Atunci când vorbim despre lumina dintr-o încăpere, sunt importante și culorile care se regăsesc pe pereți. Dacă poți, alege să lucrezi într-o cameră unde pereții sunt deschiși la culoare, care să favorizeze apariția unei stări de bine.

Productivitatea se poate îmbunătăți rapid și simplu, atâta timp cât ții cont de sfaturile noastre și îți concentrezi atenția pe spațiul în care muncești de acasă, zi după zi.

Românii, cei mai credincioși europeni. Milioane de oameni sunt absolut siguri că Dumnezeu există și se roagă zilnic... Îți trebuie mai mult decât un „amărât” de Nobel pentru a fi profesor în România. Economiștii de top ai lumii nu au nicio...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x