Antena Căutare

Cum să-ți dai seama dacă cineva te minte în mesaje. 5 indicii clare pe care nu trebuie să le ignori

Ți s-a întâmplat să te întrebi dacă te minte cineva prin mesaje, dar nu ți-ai putut da seama dacă e adevărat? Iată câteva indicii care te pot ajuta să diferențiezi minciunile de adevăr în mesaje.

E dificil să iți dai seama când te minte cineva chiar și față în față, când te poți baza și pe indicii precum inflexiunea vocii și limbajul nonverbal.

Găsirea unei minciuni e cu atât mai dificilă în mesaje, când nu te poți ghida după alti factori în afară de mesajul scris, însă există câteva metode prin care poți diferenția între minciună și adevăr, scrie Daily Mail.

5 indicii clare că cineva te minte în mesaje

Chiar dacă mințitul e mult mai ușor prin mesaje, dat fiind faptul că persoana care minte nu trebuie să-și controleze și gesturile sau mușchii feței, mulți fac aceleași greșeli atunci când vine vorba de ascunderea adevărului.

Articolul continuă după reclamă

Răspunsuri vagi

Ți s-a întâmplat vreodată să pui întrebări și să primești răspunsuri prin mesaje precum “posibil”, “probabil”, “nu prea îmi dau seama”, “poate”, “acum ceva timp”?

Citește și: Top cinci trucuri care îți fac telefonul mai rapid

E posibil că persoana de la capătul celălalt al conversației electronice să încerce să ascundă adevărul.

Schimbarea subiectului

Dacă cineva ocolește un subiect - sau încearcă să îl schimbe cu totul - e posibil fie să nu se simtă confortabil să discute despre acea temă, fie încearcă să ascundă ceva.

“Oamenii fac acest lucru pentru că e foarte greu să diferențiezi o minciună de alta,” a declarat Louanne Ward, experta în relații, scrie Daily Mail. “Dacă creează o diversiune, se îndepărtează de minciuna pe care tocmai au spus-o.”

Lipsa pronumelor personale

Dacă nu folosește “eu”, “tu”, “noi” sau alte pronume de acest fel, e posibil că persoana de la celalalt capăt al conversației electronice să încerce, subconștient, să se îndepărteze de minciuna pe care a spus-o.

Citește și: De ce există câte o linie pe tastele F și J ale tastaturii. Explicația e simplă

“Le scot din ecuație pentru că nu vor să-și personalizeze mesajele prea mult,” a continuat Louanne.

Prea multe detalii

Dacă cineva detaliază din senin o situație cu mult prea multe informații, mai ales după ce a fost pusă o întrebare simplă, ar putea fi un indiciu că minte.

Abundența detaliilor e un alt proces prin care unele persoane încearcă să acopere o minciuna. Mulți cred că dacă furnizează îndeajuns de multe detalii și informații, atunci povestea o să pară reală.

Exprimare vagă și atitudine defensivă

Expresii precum “dacă vrei să știi”, “ca să fiu sincer”, “tot ce vreau să spun e că” pot fi indicii că cineva încearcă să te mintă în mesaje. Sunt folosite și de persoane ce au nevoie de astfel de expresii pentru a-și susține povestea și pentru a încerca să convingă și cealaltă persoană că e adevărată.

Au apărut măștile de protecție pentru mirese. Cum arată modelele propuse de creatorii de modă pentru nunțile lui 2021... Ți s-a întâmplat și tie? Ce sunt petele plutitoare pe care le vezi în fața ochilor, de fapt...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 15 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Vreme friguroasă, cu maxime de până la 5 grade
Super Neatza, 15 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Vreme friguroasă, cu maxime de până la 5 grade Miercuri, 15.01.2025, 08:39
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x