Antena Căutare

Cum scapi rapid de pesticidele de pe fructe. Trucul la care nu te-ai fi așteptat

O creatoare de conținut a publicat un filmuleț care le-a venit în ajutor internauților, când vine vorba de a curăța fructele care ar putea conține pesticide.

o femeie care ia struguri din frigider
Cum scapi rapid de pesticidele de pe fructe. Trucul la care nu te-ai fi așteptat | Shutterstock

Câteodată, nu este de ajuns doar să treci fructele sub un jet de apă rece, pentru că s-ar putea să fie în continuare murdare sau acoperite cu substanțe chimice. O creatoare de conținut le-a răspuns, printr-un filmuleț, celor care se confruntă cu cea mai comună problemă când vine vorba de alimentația echilibrată.

Citește și: Ce sunt „șnițelele comuniste” și care e rețeta pas cu pas. Cele câteva ingrediente ieftine de care ai nevoie pentru prepararea lor

Cum scapi rapid de pesticidele de pe fructe. Filmulețul care a devenit viral în mediul online

Lora, o creatoare de conținut de pe TikTok, a postat un clip ingenios, prin care le arată internauților cum să spele eficient fructele, inclusiv pe cele bio, care se presupune că ar avea pesticide.

Așadar, când curățați merele, cireșele, strugurii și căpșunile, toate necesită aceeași metodă de îndepărtare a pesticidelor, așa cum explică Lora pe TikTok, notează Delishably.com.

„Mai întâi, le vom pune într-un vas, îl vom umple cu apă și le vom stropi cu bicarbonat de sodiu. Întotdeauna am făcut-o așa, dar există un pas important pe care l-am ratat. De aici, vom adăuga oțet alb și vom urmări cum face spumă”, spune ea în filmuleț.

Citește și: Rețeta de sirop de trandafiri fără fierbere. Cum să obții o băutură parfumată și concentrată fără să consumi gaze

După ce le-a amestecat, ea recomandă să le lăsați să stea timp de 15 până la 20 de minute înainte de a le clăti cu apă rece și de a le usca. Ideea este că nimeni nu s-a gândit la faptul că poți adăuga oțet în apa cu bicarbonat.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pentru fructele mai moi, cum ar fi perele, ea folosește o metodă mai blândă pentru curățare. Folosind o sticlă cu pulverizator, ea amestecă apă cu oțet alb și suc de lămâie, pe care o păstrează în frigider. Când este timpul să spele acele fructe mai moi, ea le sterilizează mai întâi, apoi le clătește și le usucă. E atât de ușor!

Este o modalitate mai eficientă de a ne asigura că consumăm mai puține substanțe chimice.

Cum cureți plita și cuptorul în doar 5 minute, fără produse chimice. Ai deja în casă cele două lucruri magice... Așa îți răcești mai repede băutura preferată. Ce poți face atunci când te grăbești...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x