Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30iUmor Sezonul 10

De ce femeile au nasturii și fermoarul pe partea stângă și bărbații pe dreapta? Motive la care nu te gândeai

Cu siguranță ai observat faptul că hainele femeiești au nasturii și fermoarul pe partea stângă, în timp ce bărbații au fermoarele și nasturii pe partea dreaptă. Care este explicația pentru acest lucru?

De ce femeile au nasturii și fermoarul pe partea stângă și bărbații pe dreapta

Există numeroase explicații posibile pentru faptul că femeile au nasturii și fermoarul pe partea stângă, în timp ce bărbații le au pe dreapta. Prima explicație la care se gândește toată lumea este cea legată de diferențele impuse de sex și de anatomie.

DE CE NASTURII ȘI FERMOARUL SUNT PE STÂNGA LA FEMEI ȘI PE DREAPTA LA BĂRBAȚI

Totuși se pare că există mai multe explicații și motive pentru care femeile au nasturii și fermoarul pe partea stângă, în timp ce bărbații le au pe dreapta.

Una dintre ele este aceea că, prin secolul 19, nasturii femeilor au fost mutați pe partea stângă pentru ca servitoarelor să le fie mult mau ușor să le îmbrace pe femeile nobile și bogate. Ulterior, acest obicei s-a transmis și în rândul femeilor mai puțin bogate, devenind o modă și ulterior o normalitate.

De ce femeile au nasturii și fermoarul pe partea stângă și bărbații pe dreapta? Motive la care nu te gândeai

Explicația te va surprinde

Într-o altă teorie, nasturii au fost aşezaţi în părţi diferite ale corpului celor două sexe pentru ca bărbaţii să aibă acces neîngrădit la săbiile purtate la șold.

Potrivit acestei interpretări, atât bărbaţii cât şi femeile bogate aveau iniţial nasturii pe partea stângă, astfel încât, să poată fi îmbrăcaţi mai ușor și mai rapid de către slujitori.

Totuși, bărbații mai aveau în plus și grija armelor! Motivul? Să fie atenți să nu îşi agaţe săbiile în haine, atunci când şi le apucau cu mâna dreapta din partea stângă a corpului.

În trecut, hainele femeilor se deschideau pe partea stângă pentru a permite alăptarea mai ușoară a copiilor.

Recomandari