Antena Căutare

De ce nu e bine să prăjești ouă și pește într-o tigaie din fontă. Ce alte alimente nu e indicat să mai gătești în ea

Tigaia din fontă poate fi folosită pentru a prepara diverse feluri de mâncare, însă există câteva alimente pe care e mai bine să nu le gătești în acest tip de recipient.

tigaie neagra din fonta murdara langa o perie
Tigaia din fontă poate fi folosită pentru a prepara diverse feluri de mâncare, însă există câteva alimente pe care e mai bine să nu le gătești în acest tip de recipient | Shutterstock.com

Tigăile din fontă sunt unele dintre cele mai folosite ustensile pentru gătit. Cu toate acestea, oricât de bine s-ar găti preparatele în ea, nu este un instrument potrivit pentru toate alimentele.

Există câteva feluri de mâncare pe care nu ar trebui să le gătești în tigaia din fontă pentru a nu o deteriora.

De exemplu, usturoiul, ardeii, peștele, brânzeturile cu mirosuri puternite și produsele picante își vor lăsa aromele în recipient. Specialiștii spun că vei regăsi gustul lor în următoarele două preparate pe care le vei face în tigaia din fontă.

Citește și: Tipuri de alimente care scad tensiunea arterială: ce fructe și legume e recomandat să consumi

De ce nu e bine să gătești pește și ouă în tigaia din fontă

Dacă tigaia este bine asezonată, faptul că pregătești ouă în ea nu îți va crea nicio dificultate. Însă, dacă recipientul este nou, alimentele lipicioase, cum ar fi ouăle, se pot lipi și arde.

Tigaia din fontă nu este cea mai potrivită pentru gătirea peștelui pentru că reține căldura. Dacă acest lucru este un plus în cazul cărnii, căreia îi oferă o crustă maro, nu se aplică și în privința peștelui.

Indicat este să folosești o tigaie andiaderentă pentru a prepara o masă delicioasă cu pește. Dacă preferi somonul sau alt tip care suportă căldura, atunci poți utiliza cu brio tigaia din fontă.

Citește și: Momentul în care un tânăr neatent cade într-o trapă din podea, în mall. Din fericire nu a pățit nimic. Pe ce a aterizat

Nici alimentele acide nu ar trebui gătite în tigaia din fontă. Unii specialiști spun că roșiile sau lămâile pot afecta metalul pentru că sucul lor se scurge și descompune asezonarea tigăii. Asta duce, inevitabil, la deteoriorarea recipientului. Află și care sunt alimentele neperisabile pe care e recomandat să le ai în casă în caz de urgență.

Alții cred că acesta este un mit și că spălarea tigăii cu bicarbonat de sodiu va readuce strălucirea vasului.

*Aceste alimente nu sunt recomandate pentru a fi gătite în tigăile tradiționale din fontă. Dacă ai o tigaie din fontă acoperită cu email, poți prepara orice dorești în ea.

Citește și: Un profesor a intrat în sala de clasă și când a văzut ce se fla pe catedră a încremenit. De ce a trebuit să întrerupă cursul

April Banbury este miss și toți bărbații întorc capul după ea, însă e părăsită mereu după a patra întâlnire. Care e moti... Spaima unei mame care și-a găsit fetița de doi ani încuiată în grădiniță, singură și cu luminile stinse. Ce s-a întâmpla...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x