Antena Căutare

Două persoane au murit după ce au consumat somon afumat. A treia persoană contaminată a supraviețuit

Două persoane au murit după ce au consumat, probabil, somon afumat contaminat cu listeria. O a treia persoana a fost contaminată cu același virus, însă a supraviețuit. Cele trei cazuri au avut loc în state diferite.

Două persoane au murit după ce au consumat, probabil, somon afumat contaminat cu listeria. O a treia persoana a fost contaminată cu același virus, însă a supraviețuit. Cele trei cazuri au avut loc în state diferite.

Potrivit autoritățile, virusul provine din Tasmania, de unde provine somonul afumat. Guvernul tasmanian a declarat că producătorii de somon ai statului au eliminat încălcările siguranței alimentare după listeria din Victoria, New South Wales și Queensland.

Cele două victime aveau ambele peste 70 de ani și și au avut condiții de sănătate subiacente, a declarat directorul medical al Australiei Prof Brendan Murphy.

Oficialii din domeniul sănătății au declarat că cele mai predispuse persoane care ar putea fi infectați de virus sunt femeile gravide, vârstnicii, sugarii și cei cu sisteme imunitare slăbite.

"Acesta este un memento în timp util pentru ca oamenii să se asigure că alimentele sunt manipulate, pregătite și depozitate în condiții de siguranță și că persoanele cele mai expuse riscului de listerioză evită anumite alimente", a declarat Prof Murphy.

Ce este listeria?

Bacteria listeria poate fi găsită la animalele de fermă, lapte nepasteurizat sau produse lactate dar și la produsle preambalate. Simptomele includ temperaturi ridicate, simptome asemănătoare gripei, vărsături și diaree

Prințesa Diana era disperată să se recăsătorească, însă William a împiedicat-o: ”Voia să fie acolo doar pentru el!”... A vrut să-și înșele nevasta, așa că a pus un anunț pe o aplicație de întâlniri. Când a văzut cine i-a răspuns, a înlemni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x