Descoperiri UIMITOARE în jurnalele de călătorie ale lui Einstein. Afirmații SCANDALOASE despre chinezi și alte popoare

Jurnale de călătorie ale lui Einstein publicate recent dezvăluie că acesta avea păreri ce ar putea fi catalogate drept „rasiste” și „xenofobe”. Între afirmațiile negative pe care le-a făcut fizicianul se numără unele la adresa chinezilor, despre care a spus că sunt „industriali, murdari și obtuzi”.

Jurnale de călătorie ale lui Albert Einstein publicate recent, scrise în perioada octombrie 1922 – martie 1923, dezvăluie că acesta avea păreri ce ar putea fi catalogate drept „rasiste” și „xenofobe”. Între afirmațiile negative pe care le-a făcut fizicianul se numără unele la adresa chinezilor, despre care a spus că sunt „industriali, murdari și obtuzi” și că formează o „națiune stranie, de tip turmă”.

Aceste jurnale documentează experiențele lui Einstein în Asia și oriental Mijlociu.

Ulterior în viața sa, Einstein a militat pentru drepturi civile în Statele Unite ale Americii, spunând despre rasism că este „o boală a oamenilor albi”.

Aceasta este prima dată când i-au fost publicate aceste jurnale, drept o carte de sine stătătoare, în limba engleză.

Albert Einstein a călătorit din Spania până în Orientul Mijlociu, trecând prin Sri Lanka (pe atunci Ceylon), și ajungând apoi în China și Japonia.

Fizicianul a descris momentul când a ajuns la Port Said din Egipt și a avut de-a face cu „levantini de orice culoare care păreau a fi scuipați din iad” – persoane care urcau pe nave pentru a vinde bunuri.

Einstein a mai scris despre oamenii din Colombo, Ceylon: „Trăiesc într-o mare mizerie, fac și au nevoie de puține lucruri”.

Însă, celebrul fizician și-a rezervat cele mai tăioase comentarii pentru chinezi, potrivit ziarului The Guardian, citat de bbc.com.

El a descris copiii chinezi drept „lipsiți de spirit și obtuzi”, adăugând că „ar fi păcat dacă acești chinezi ar înlocui toate celelalte rase”.

În alte pagini, Einstein a spus despre China că are o națiune „stranie, de tip turmă”, oamenii părând mai degrabă „roboți”.

El a adăugat că „există o diferență foarte mică” între bărbații și femeile din China, întrebându-se ironic cum bărbații sunt „incapabili să se ferească de atracția feminină fatală”.

Cunoscut atât pentru geniul său în domeniul științei, cât și pentru umanitarism, Albert Einstein a emigrat în SUA în 1933, după ce în Germania au ajuns la putere Adolf Hitler și partidul nazist. Fizicianul evreu a descris rasismul drept „o boală a oamenilor albi” într-un discurs pe care l-a susținut în 1946 la Universitatea Lincoln din Pennsylvania.

Citește și
colaj de imagini cu simona halep si toni iuruc
Cine sunt fostele soții ale lui Toni Iuruc. Partenerul Simonei Halep a mai fost căsătorit de două ori
Cine sunt fostele soții ale lui Toni Iuruc. Partenerul Simonei Halep a mai fost căsătorit de două ori
Petrică Cercel în două ipostaze diferite
A murit Petrică Cercel. Artistul se afla în stare gravă la spital, după ce a fost infectat cu COVID-19
A murit Petrică Cercel. Artistul se afla în stare gravă la spital, după ce a fost infectat cu COVID-19
Simona Halep și Loredana
Loredana, apariție spectaculoasă la nunta Simonei Halep. Artista a cântat la marele eveniment și a făcut senzație cu ținuta sa
Loredana, apariție spectaculoasă la nunta Simonei Halep. Artista a cântat la marele eveniment și a făcut senzație cu ținuta sa
Mai multe articole

Publicată de Princeton University Press, cartea „The Travel Diaries of Albert Einstein: The Far East, Palestine, and Spain, 1922-1923” a fost editată de Ze'ev Rosenkranz, director asistent la California Institute of Technology's Einstein Papers Project.

Parteneri
Horoscopul lunii octombrie 2021. Berbecii trebuie să spună ceea ce simt. Descoperă ce-ți rezervă astrele
Horoscopul lunii octombrie 2021 spune că în ciuda haosului, incertitudinii și a energiei lipsă, există luminița de la capătul tunelului. Chiar dacă zilele se scurtează, dacă ești dispusă să faci o schimbare în viața ta, atunci acum este momentul potrivit.
Catine.ro
Ultimele știri