Antena Căutare

Eleanor Dumont, cea mai cunoscută mustăcioasă din istorie. Ridicată și îngropată de jocurile de noroc!

Eleanor Dumont, o franțuzoaică ce ajunsese pe „tărâmul făgăduinței” la începutul anilor 1800, a devenit una dintre cele mai cunoscute femei ale epocii din două motive: era o mare amatoare de jocuri de noroc și... avea mustață!

Eleanor Dumont, o franțuzoaică ce ajunsese pe „tărâmul făgăduinței” la începutul anilor 1800, a devenit una dintre cele mai cunoscute femei ale epocii din două motive: era o mare amatoare de jocuri de noroc și... avea mustață!

Povestea de viață a femeii este demnă de un scenariu de film. Ajunsă în America la o vârstă fragedă Eleanor Alphonsine a fost vrăjită de jocurile de cărți, iar în scurt timp după ce poposit pe meleagurile partiei sale de adopție a devenit dealer, o meserie mai puțin obișnuită pentru femei în acele timpuri.

Eleanor a muncit în săli din mai multe orașe din Statele Unite precum Bodie, California; Deadwood, South Dakota; Fort Benton, Montana; Pioche, Nevada; Tombstone, Arizona sau San Francisco, California. În cele din urmă s-a oprit în Nevada,locul în care orice jucător veritabil trebuie să ajungă sau a fost deja.

Experiența acumulată a ajuntat-o să-și deschidă un salon pentru bărbații din zonă. Faptul că locația era condusă de o femeie reprezenta un adevărat punct de atracție. Tânără, frumoasă și foarte pricepută în tainele jocurilor de cărți, Eleanor era curtată în permanență de cei care vizitau locurile. Domnișoara Dumont nu era însă foarte receptivă la avansuri. Flirta atât cât era nevoie pentru ca salonul său să fie plin ochi în fiecare seară.

DRAGOSTEA A TRĂDAT-O!

Încet-încet, lucrurile nu au mai mers la fel de bine în nevada, iar femeia a decis că este momentul să-și continue afacerea în alte zone ale Americii. Numai că în peisaj a apărut Jack McKnight, un tânăr fermecător, care a cucerit-o instantaneu. Relația celor doi a fost foarte păguboasă pentru Eleanor. Îndrăgostită până peste cap, i-a acceptat toate mofturile, iar până să-și dea seama rămăsese fără banii adunați cu greu de-a lungul vieții sale. McKnight și-a luat tălpășița, iar ea, falită și distrusă sentimental, a fost nevoită să o ia de la capăt.

DE LA „MISS ELEANOR” LA „MADAME MOUSTACHE”

Suferința pricinuită de aventura amoroasă avea să lase urme adânci pe sănătatea franțuzoaicei. Ceva în organismul ei s-a dereglat, iar mustața a început să-i crească vertiginos. N-a luat nicio măsură. Dimpotrivă. Când a observat că este privită de restul oamenilor cu maximă curiozitate, Eleanor a încercat să scoată bani de pe urma acestui lucru. Continua să joace la cărți tot ce câștiga, însă norocul nu mai era de partea sa, iar strălucirea de-altă dată era deja istorie.

În încercarea de a redeveni o femeie bogată, „Madame Moustache” (Doamna Mustață) a devenit matroana unui bordel. Cei care veneau în stabiliment erau tratați cu eleganță, iar fetele erau plimbate cu trăsurile prin orașe pentru a atrage clienții. Dolarii au reînceput să tragă la Eleanor, însă totul s-a sfârșit într-o noapte de septembrie în micuțul orășel Bodie. S-a așezat la masa de joc, a gestionat greșit partidele și a pierdut aproape tot. Madam Moustache nu a suportat ideea de a o lua de la capăt și s-a sinucis cu o o doză sănătoasă de morfină. Avea 45 de ani.

De ce pe Muntele Athos nu a călcat vreodată picior de femeie? Regula a fost încălcată! Călugării sunt însoțiți zilnic la... Un bărbat nu vrea să cerșească! Așa că zilnic merge desculț un kilometru, cu 100 de kilograme de făină în spate!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x