Antena Căutare

Fenomenul rar și spectaculos care a apărut în România. Ce este ”OZN-ul” care s-a văzut pe cer în Câmpulung și Sinaia

Un fenomen rar și spectaculos a apărut în România. Un nor care seamănă cu un OZN s-a văzut pe cer în Câmpulung și Sinaia.

colaj de imagini cu un nor lenticular Galerie
Un fenomen rar și spectaculos a apărut în România. Un nor care seamănă cu un OZN s-a văzut pe cer în Câmpulung și Sinaia. | Facebook/ Elena Boboc și Mihaela Teodorescu

Apariție spectaculoasă pe cerul României, la Câmpulung. Localnicii au fost intrigați de forma norilor, una specială, lenticulară şi au început dezbateri pe reţelele sociale. Norii semănau cu un OZN.

Specialiștii susțin că acești nori ciudați, cu aspect nefiresc, se formează uneori sub vânt de dealuri sau munți. Ei seamănă foarte mult cu forma tradițională a farfuriilor zburătoare din literatura științifico-fantastică, iar norii lenticulari reali sunt considerați a fi una dintre cele mai frecvente explicații pentru aparițiile OZN-urilor din întreaga lume.

Norii lenticulari se formează cel mai adesea iarna, dar nu este neobișnuit să îi vedem și în alte perioade ale anului.

Citește și: A început "Tornada Roșie"! Ce e fenomenul îngrijorător care nu ocolește România. La ce să te aștepți în câteva zile

Fenomenul rar și spectaculos care a apărut în România. Ce este ”OZN-ul” care s-a văzut pe cer în Câmpulung

În direct la Antena 3 CNN, expertul ANM, Florinela Georgescu, a explicat cum se formează norii lenticularii și ce se ascunde în spatele lor.

”Sunt nori foarte spectaculoși, dar cam atât. Sunt consecința a unei stratificări diferențiate a aerului, în sensul că sunt diferențe de temperatură, diferențe de umezeală în straturile în care se formează, de obicei, norii.

Probabil, în unul dintre straturi, o mișcare circulară mai accentuată, care aa generat acei nori, ca niște farfurii zburătoare. Dar fără vreo consecință deosebită. Dacă suntem foarte atenți, uneori avem norocul să vedem și nori cu aspect mai spectaculas, fără să aibă vreo semnificație deosebită”, a spus Florinela Georgescu de la ANM.

Citește și: FOTO. Aurora boreală, vizibilă pe cerul din România. Locurile din țară unde a fost observat fenomenul rar

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Norii lenticulari sunt, de asemenea, unici prin faptul că, uneori, se pot observa culori strălucitoare - ceea ce oamenii de știință numesc irizare - de-a lungul marginilor lor. Acest lucru contribuie la a le da un aspect de spațiu cosmic.

Piloții de avioane încearcă să evite să zboare în apropierea norilor lenticulari. Valurile de aer care formează norii pot provoca turbulențe. Acest lucru poate face ca mersul cu avionul în apropierea norilor lenticulari să fie o experiență înfricoșătoare.

Însă mulți dintre cei care zboară cu planorul adoră norii lenticulari. Aceiași curenți de aer care pot face ca zborul cu avionul să fie neplăcut permit planoarelor să navigheze la înălțimi mari și pe distanțe lungi.

O familie de români a tranșat porcul în mijlocul sufrageriei. Imaginile care au devenit virale înainte de Sărbători... O fostă avocată face furori pe un site pentru adulți. Ce îi cer cei mai mulți bărbați...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x