Antena Căutare

”Fiara” care a ajuns pe o plajă, chiar în mijlocul oamenilor. Ce e vietatea pe care localnicii o numesc ”vestitorul nenorocirii”

O ”fiară marină” care a eșuat pe o plajă a reușit să îi bage în sperieți pe localnici. ”Vestitorul nenorocirii”, așa numesc creatura despre care spun că prevestește un cutremur. Ce este, de fapt.

un peste lung care a esuat pe plaja si e inconjurat de oameni Galerie
O ”fiară marină” care a eșuat pe o plajă a reușit să îi bage în sperieți pe localnici. ”Vestitorul nenorocirii”, așa numesc creatura despre care spun că prevestește un cutremur. | Captura video Mirror

Aflați pe plajă, mai mulți localnici, printre care și copii, au fost uimiți să găsească un pește uriaș, ce măsura 4 metri lungime. Era încă în viață când aceștia au încercat să-l ajute să revină în apă.

Localnicii de pe plajă au intrat în panică după ce un pește uriaș, despre care se crede că apare din mare atunci când se apropie un cutremur, a eșuat pe nisip. Creatura lungă este supranumit ”vestitorul nenorocirii” pentru legăturile sale cu dezastrele naturale din zonă.

Citește și: A observat ceva mișcându-se lângă el și când a întors capul a observat această creatura ciudată. Ce este

Fiara care a ajuns pe o plajă, chiar în mijlocul oamenilor. Ce e vietatea pe care localnicii o numesc ”vestitorul nenorocirii”

Conform Mirror, vietatea era încă în viață atunci când vizitatorii de pe plajă au făcut eforturi pentru a o ajuta să se întoarcă în mare. Ea încerca cu disperare să respire prin branhii. În ciuda faptului că s-au străduit, aceștia nu au putut să salveze peștele și el a murit pe țărmul plajei Cancas Beach din Punta Sal, Peru.

Alți localnici erau însă prea îngrijorați pentru a rămâne pe plajă, deoarece se temeau că un cutremur va avea loc în doar câteva minute. Însă nu s-a întâmplat nimic în Peru. O legendă populară în zonă spune că au loc seisme după ce peștii oarfish sunt văzuți.

”Am observat că era întins pe țărm. Pescarii de aici nu s-au temut să-l atingă și au încercat să îl readucă în mare. Cu toate acestea, îi era destinat să moară.”, a declarat cineva, conform publicației Mirror.

Citește și: Creatura ciudată surprinsă în pădure de un bărbat. Ce este vietatea de care i-a fost teamă să se apropie

Imaginile arată doi bărbați care târăsc peștele lung înapoi în apă, în timp ce un grup mare de spectatori privește totul. Videoclipul este viral în social media.

”Nu înseamnă că urmează o catastrofă. Sunt pești de mare adâncime, care, dacă sunt răniți sau pe cale să moară, vin la mal.”, a scris cineva pe internet în comentarii.

Pescarii spun că este al doilea oarfish pe care l-au întâlnit pe plajă în ultimele luni. Un pește de acest gen a ajuns pe plajă în timpul ciclonului Yaku, în luna martie a acestui an.

Pentru că sunt mari, oarfish seamănă cu șerpii de mare și sunt considerați în mitologia japoneză semne prevestitoare de cutremure și nenorociri. Mitul a fost reaprins în 2011, după cutremurul și tsunami-ul din Tohoko.

Cu puțin timp înainte de dezastru, cel puțin o duzină de oarfish au eșuat la țărm în Japonia la sfârșitul anului 2009 și în 2010. În ciuda faptului că oamenii îi cred un semn rău, experții îi contrazic. Ei spun că nu există date care să dovedească acest mit popular.

Citește și: Creatura cu față de om, care a fost filmată de un scafandru. Ce e vietatea bizară care a făcut valuri în online

Floarea care atrage norocul în locuința ta. De ce este bine să o ai în casă și unde trebuie poziționată... Moment de panică pentru mai mulți călători. Ce au găsit în vagonul trenului în care se aflau | FOTO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x