Antena Căutare

Galați: Amenzi record pentru spărgătorii de semințe, bețivi și scandalagii

Amenzi record acordate de polițiștii locali din Galați la sfârșitul săptămânii trecute. Aceștia au patrulat toate cartierele din oraș, dar și zonele unde au semnalate incidente în trecut.

Amenzi record acordate de polițiștii locali din Galați la sfârșitul săptămânii trecute. Aceștia au patrulat toate cartierele din oraș, dar și zonele unde au semnalate incidente în trecut.

Polițiștii locali de la Ordine Publică Galați dar și cei de la Intervenție Rapidă au aplicat 250 de sancţiuni, în valoare de peste 48.000 de lei. Amenzile au fost pentru consum de alcool în locuri neamenajate, tulburarea liniștii publice, adresarea de injurii și fumatul în locuri interzise.

”Din cele 250 de amenzi, un număr de 130 au fost aplicate conform prevederilor legii 61/1991, pentru următoarele fapte: consum de băuturi alcoolice, tulburarea liniştii publice, practicarea jocurilor de noroc, adresarea de expresii jignitoare. Oamenii legii au mai dat sancţiuni, conform prevederilor HCL 260/2018, peste 70 la număr, pentru: murdărirea domeniului public, depozitarea de materiale de construcţii, parcarea pe spaţiu verde, depozitarea de moloz în locuri neamenajate şi parcarea pe loc rezervat”, a precizat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.

Pe perioada acțiunii, polițiștii au urmărit identificarea persoanelor care săvârşesc fapte ilicite şi luarea măsurilor legale, combaterea şi prevenirea distrugerii mobilierului urban, menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, respectarea prevederilor legale privind curăţenia localităţii, prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală, întărirea sentimentului de siguranţă publică în cadrul comunităţii.

„Astfel de acţiuni, în special la sfârşit de săptămână, vor fi organizate în zonele de risc identificate, cu efective de poliţişti suplimentare, sprijiniţi de colegii de la Intervenţie Rapidă, deoarece a crescut numărul sesizărilor cu privire la tulburarea ordinii şi liniştii publice. Sunt străzi, în special cele pe care se află locuinţe tip case, unde proprietarii/chiriaşii ocupă domeniul public cu mese, scaune, aruncă, şi depozitează, tot felul de deşeuri, folosesc instrumente muzicale la limita suportabilităţii şi creează un evident disconfort social. Poliţiştii locali nu vor tolera în niciun fel astfel de comportamente şi avertizează făptuitorii că amenzile contravenţionale sunt destul de mari”, a declarat Petrică Hahui – director general, Poliţia Locală Galaţi.

Șeful Casei de Asigurări a fost demis, însă va rămâne vicepreședinte... Constanța: O persoană a fost electrocutată și prinsă între firele de înaltă tensiune...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x