Antena Căutare

Greşelile care ne-au schimbat viaţa! Top 5 invenţiii descoperite accidental

Cele mai simple idei sunt de multe ori cele mai bune. În plus, ele pot aduce tone de bani. Amintiți-vă de Frisbee, un simplu disc de plastic rotund. Următoarele cinci invenţii simple sunt toate concepute accidental iar inventatorii fac milioane de dolari de pe urma lor.

Cele mai simple idei sunt de multe ori cele mai bune. În plus, ele pot aduce tone de bani. Amintiți-vă de Frisbee, un simplu disc de plastic rotund. Următoarele cinci invenţii simple sunt toate concepute accidental iar inventatorii fac milioane de dolari de pe urma lor.

1. Fulgii de porumb


În 1894 frații Dr. John si Will Kellogg au uitat o oală cu porumb fiert pe aragaz pentru câteve zile. Cei doi au constantat că amestecul obţinut, deşi făcuse mucegai, era uscat şi compact. Cei doi fraţi au îndepărtat mucegaiul, obţinând ulterior fulgii de porumb. În acest moment Kellogg este producătorul numărul unu de cereale din lume, produsele lor fiind comercializate in peste 180 de tări.

2. Ariciul pentru haine


O simplă plimbare cu câinele l-a transformat pe George de Mestral dintr-un simplu inginer, într-un inventator. Suedezul a constatat cât de greu este să scoti din blana patrupedului ciulinii. Curios din fire, Mestrel a pus un scaiete la microscop, aflând astfel motivul pentru care planta se agaţă atât de uşor: este o adunătură de mii de cârlige minuscule. De aici şi ideea de a realiza o noua metodă de închidere pentru haine: ariciul. El l-a inventat în 1941 iar în prezent a făcut peste 100 de milioane de dolari.

3. Carneţele Post-It


Designerul Art Fry era nemulţumit de semele de carte care nu stăteau bine în cartea de imnuri folostită la pregătirea unui cor. Acesta şi-a dat seama că are nevoie de un semn din hârtie care să stea lipit. Aplicând lipici pe hârtia galbenă, s-a născut Post-It-ul. În mai puţin de un an de la comercializarea carneţelelor Art era mai bogat cu 2 milioane de dolari. Câştigurile înregistrate până în 2012 au generat 1 miliard de dolari, fiind vândute acum în peste 100 de ţări.

4. Frisbee


A fost inventat de Walter Frederick Morrison în 1948. Numele provine de la caserolele de plăcintă cu care studenţii din New England se jucau în campusurile universităţilor. Până în 1970 inventatorul discului câştigase 500.000 de dolari din drepturi de autor. Situaţia din 2012 arată că numărul de Frisbee-uri vândute în toată lumea a depăşit 300 de milioane. Ideea Frisbee-ului i-a venit lui Walter Frederick Morrison în timp ce el şi prietena lui aruncau de la unul la altul capacul rotund al unei cutii de floricele de porumb ca să facă timpul să treacă înaintea unei cine de Ziua Recunoştinţei.

5. Plasturii medicinali


Soţia lui Earle Dickson, un cercetător de la Johnson & Johnson, se tăia în mod regulat în timp ce gătea. El a conceput un mod de a acoperi rana fără a avea nevoie de asistenţă. Inventaţi în 1921, aceştia au produs numai 3.000 de dolari în primul an de producţie, 40 de ani mai târziu firma Johnson & Johnson ajunsese să vândă plasturi de peste 30 de milioane de dolari pe an.

Noroc chior: Săritura în piscină, de pe balcon, care era să-l coste viaţa... El e cel mai mâncăcios din lume! Şi ar vrea broccoli non-stop (VIDEO)...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x