Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Ignorat de Ziua Națională, veteranul de război a fost invitat la ședința solemnă dedicată împlinirii a 30 de ani de la Revoluţie

Veteranul de război în vârstă de 101 ani care a fost ignorat de către autorități de Ziua Națională a României, Emil Vețeleanu, a fost invitat la ședința solemnă a Parlamentului cu ocazia implinirii a 30 de ani de la Revoluția Română din decembrie 1989.

Ignorat de Ziua Națională, veteranul de război a fost invitat la ședința solemnă dedicată împlinirii a 30 de ani de la Revoluţie

Citește și: Interviu cutremurător cu eroul veteran, de 101 ani, lăsat cu mâna întinsă la parada de 1 Decembrie: "Mă evitau. Dar n-am putut să nu mă duc"

Bărbatul a fost ignorat în timpul festivităților de 1 decembrie, oficialii treceau prin fața sa, fără să strângă mâna cu veteranul care s-a luptat pentru România în cel de-al Doilea Război Mondial.

Emil Vețeleanu a participat la cea mai sângeroasa bătălie de pe teritoriul României în cel de-al Doilea Război Mondial, cea de la Oarba de Mureș, unde au murit peste 11.000 de soldați români, dar și la confruntările din Munții Tatra-Cehoslovacia.

Luni, 16 decembrie, la ședința din Parlament, veteranul a fost invitat de cătr deputatul Cătălin Nechifor, din grupul Pro Europa, să participe la festivitățile solemne, unde au ținut discursuri personalități precum președintele Klaus Iohannis, președintele Senatului Teodor Meleșcanu, președintele Camerei Deputațior Marcel Ciolacu, premierul Ludovic Orban, secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană și câte un reprezentant al tuturor celor opt grupuri parlamentare.

„Azi am onoarea să am un invitat cu totul special în Parlamentul României, cu ocazia ședinței comune a Senatului și Camerei Deputaților dedicată împlinirii a 30 de ani de la Revoluția Română din decembrie 1989. Este vorba de veteranul de război, domnul Emil Vețeleanu, în vârstă de 101 ani, cel pe care țara întreagă l-a putut vedea cu ocazia Zilei Naționale a României, în "incidentul" de la Râmnicu Vâlcea, despre care nu doresc să mai povestesc aici. Sunt de două ore, alături de domnia sa și de fiica sa, doamna Doina, am început să ascult poveștile de viață, din război, din perioada profesională dar și din experiența personală și sunt de-a dreptul încântat. Vă mai țin la curent cu detalii”, a scris deputatul pe pagina de Facebook.

Recomandari