Căutare Live

Iluzia optică, veche de un secol, le dă și azi bătăi de cap internauţilor. Ce reprezintă de fapt imaginea. Tu ce vezi?

O iluzie optică, veche de 100 de ani, le mai dă încă de cap internauților și astăzi. A fost concepută de un psiholog american acum mai bine de un secol și, atenție, indică și gradul de creativitate.

O iluzie optică, veche de 100 de ani, le mai dă încă de cap internauților și astăzi. A fost concepută de un psiholog american acum mai bine de un secol și, atenție, indică și gradul de creativitate.


Este o rață sau un iepure?, ne putem intreba. Se pare că nu e un simplu răspuns, căci acesta dezvăluie multe detalii inedite despre personalitatea fiecăruia dintre noi,, conform unui experiment realizat de un psiholog american, Joseph Jastrow.

Imaginea a fost desenata acum 100 de ani si publicata intr-o revista din Germania. În 1892, mai exact, dar a fost facuta populara abia cativa ani mai tarziu, de catre Jastrow.

Cei mai multi dintre oameni vad prima data o rata, ca apoi sa vada si iepurele. Conform specialistilor, oamenii mai creativi pot sa faca foarte usor tranzitia intre cele doua desene din imagine.

Ce văd copiii

Insa, experimentul realizat pe copii a dat alte rezultate: in perioada Pastelui, copiii au identificat mai usor iepurele, in timp ce in perioada toamnei, acestia au vazut mai repede rata.

În cazul adulților, imaginea exercită fascinație și în era Facebook. Imaginea este și astăzi distribuită de mii de internauți pe rețeaua de socializare.

Și tu ai litera M în palmă? Uite ce dezvăluie asta despre tine... Exercițiul care a înnebunit internetul! Ultima ecuație este pentru genii! Jocul este pierdut în proporție de 90%...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri