Antena Căutare

Imagini înfricoșătoare! NASA ne arată dovada că Antarctica este aproape de dezastru. Viteza accelerată de topire în Antarctica pune în pericol întreaga planeta

Un studiu arată că acumularea de zăpadă a crescut în secolul al XX-lea, atenuând creșterea nivelului mării.

Imagini înfricoșătoare! NASA ne arată dovada că Antarctica este aproape de dezastru. Viteza accelerată de topire în Antarctica pune în pericol întreaga planeta

Un studiu arată că acumularea de zăpadă a crescut în secolul al XX-lea, atenuând creșterea nivelului mării.
Videoclipul realizat de NASA cu privire la rata de topire a Antarcticii arată simularea precipitațiilor din secolul al XX-lea, subliniind cu roșu zonele unde zăpada era mai puțină, iar în albastru zonele unde era o acumulare mai mare de zăpadă.
Glaciologa de la Nasa, Brooke Medley, autoarea principală a acestui studiu, și colega sa Elizabeth Thomas, au analizat 53 de nuclee de zăpadă din Antarctica și au reconstituit o analiză a trei modele climatice care se bazează pe observarea din satelit.
În acest mod, acestea au descoperit că acumularea de zăpadă a crescut în secolul XX, evitând creșterea nivelului mării cu 10 milimetri, din 1901.
Brooke Medley a remarcat că "aceste rezultate nu sugerează că Antarctica este în creștere: continuă să piardă masa, chiar și cu zăpada suplimentară", adăugând că "fără aceste creșteri de zăpadă am fi avut o creștere mai mare a nivelului mării în secolul XX".
Cercetătorii au observat, de asemenea, ce anume a cauzat creșterea zăpezii și forma sa de distribuție pe suprafața gheții în perioada 1901-2000 și de asemenea a constatat că acesta corespunde unui mediu cald, care conține mai multă umiditate, combinată cu schimbările vânturilor din vest care sunt în strânsă legătură cu gaura de ozon.

Vezi imaginilie video pe care NASA le-a realizat pentru a explica mai bine care este fenomenul alarmant care are loc în Antarctica:

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ioan Burculeț, noi previziuni astrologice uimitoare despre România. "Universul se aliniază. Destinul țării se va îm... Detalii teribile ies la iveală despre preotul din Iași care a fost prins cu amanta, în casa parohială! Ce a putut să fac...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x