Antena Căutare

Insula de gunoaie din Pacific capătă dimensiuni colosale. Crește pe zi ce trece. ,,Al Șaptelea Continent este de plastic”

Marea insulă de gunoaie din Pacific este o zonă de acumulare a unei multitudini de deșeuri de plastic, plase de pescuit din nylon, obiecte plutitoare, plastic mărunțit etc, care constituie o sursă majoră de poluare în lanțul trofic al viețuitoarelor din oceanul Pacific. Marea insulă de gunoaie a devenit mult mai mare decât s-a crezut și crește pe zi ce trece.

Marea insulă de gunoaie din Pacific este o zonă de acumulare a unei multitudini de deșeuri de plastic, plase de pescuit din nylon, obiecte plutitoare, plastic mărunțit etc, care constituie o sursă majoră de poluare în lanțul trofic al viețuitoarelor din oceanul Pacific. Marea insulă de gunoaie a devenit mult mai mare decât s-a crezut și crește pe zi ce trece.

A fost descoperită în anul 1997, are de două ori mărimea statului american Texas și este considerată ,,un continent sinistru al secolului 21".

În imensitatea marelui ocean există un vârtej subtropical ce învolburează aidoma acelor ceasornicului, iar ,,curentul vartejului a format două insule de gunoi”.

În prezent, suprafața afectată este de trei ori cât statul francez și de 16 ori mai mare decât estimarea anterioară, arată un studiu realizat în ultimii trei ani. 1.800 de miliarde de bucăți de plastic, care cântăresc aproape 80.000 de tone, plutesc între California și Hawaii, pe o suprafață de 1,6 milioane de kilometri pătrați.

VIDEO. Adevărul din spatele trucurilor! Cum se fac, de fapt, numerele de magie care te lasă cu gura căscată: E totul foa... Ce s-a întâmplat, cu adevărat, în timpul primului zbor fără escală, între Australia și Europa! Imaginile arată totul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x