Căutare Live

Ionut Budisteanu, liceanul care a castigat unul dintre cele mai importante premii stiintifice: "Vreau sa fiu profesor universitar"

Ionut Budisteanu, elevul de 19 ani care a castigat premiul cel mare (Gordon E. Moore) la Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF 2013), una dintre cele mai importante competitii de stiinta si inginerie pentru liceeni din lume, vrea sa se inscrie la o facultate a unei universitati din Bucuresti si sa devina profesor universitar in Romania, desi a primit deja oferte sa se angajeze la diferite companii americane, a declarat tanarul intr-un cadru restrans de jurnalisti.

“Am vazut ca cei care au schimbat lumea au fost profesorii. Si sunt foarte decis sa studiez la o universitate din Bucuresti, dar nu m-am hotarat inca la ce facultate voi alege”, a explicat liceanul.

Deocamdata, acesta se pregateste pentru a da examenul de Bacalaureat, el fiind in clasa a XII-a la Grupul Scolar Oltchim din Ramnicu Valcea.

Cu toate ca in final s-a hotarat sa studieze in Romania, Ionut Budisteanu a fost atras si de alte universitati din strainatate, printre acestea numarandu-se si Drexel University din Philadelphia, datorita colaborarii foarte stranse dintre institutia de invatamant si companii.


Citeste AICI continuarea articolului!
Horoscopul zilei, cu Andreea Joita: Vezi ce iti rezerva astrele pe 28 mai!... Horoscopul zilei, cu Camelia Patrascanu: Vezi ce-ti rezerva astrele pe 29 mai! ...
Parteneri
Obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Ce recomandă specialiștii
Dacă ți-ai propus să faci o schimbare în viața ta, specialiștii îți vin în ajutor cu o listă de obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Aceste gesturi mărunte vor avea un impact semnificativ asupra rutinei tale de zi cu zi.
Catine.ro
Ultimele știri