Live acum
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Îți pică foarte tare părul? Cartofii prăjiți de la un renumit restaurant fast-food te scapă de probleme. Îi consumi frecvent, alături de hamburgeri și băuturi răcoritoare

Un studiu a scos la iveală un fapt mai puțin cunoscut despre cartofii prajiti de la McDonald's, atat de iubiti de consumatori. Se pare că unul dintre ingredientele conținute de uleiul în care sunt prăjiți poate combate pierderea părului.

Un studiu a scos la iveală un fapt mai puțin cunoscut despre cartofii prajiti de la McDonald's, atat de iubiti de consumatori. Se pare că unul dintre ingredientele conținute de uleiul în care sunt prăjiți poate combate pierderea părului.

Cercetătorii au folosit dimetilpolisiloxan pentru a produce germeni de foliculi ai firelor de păr (HFG) la şoarecii, considerat "Sfântul Graal" în cercetarea fenomenului de pierdere a părului, potrivit Newseek.

Așadar, mâncarea de tip fast-food, așa cum sunt delicioșii cartofi prăjiți, poate avea "avantajele" ei. Studiul a apărut la sfârșitul lunii ianuarie, în revista Biomaterials.

Recomandari