Antena Căutare

Cum ar putea fi combătută obezitatea în rândul copiilor! Jamie Olivier vrea ca adolescenții sub 16 ani să nu mai poată să cumpere băuturi energizante

Cel mai probabil celebrul bucătar Jamie Oliver ar fi disperat dacă ar vedea câţi mici cu muştar şi pâine sunt în stare să mănânce românii! Mai ales că este un luptător declarat pentru o alimentaţie sănătoasă.

Cel mai probabil celebrul bucătar Jamie Oliver ar fi disperat dacă ar vedea câţi mici cu muştar şi pâine sunt în stare să mănânce românii! Mai ales că este un luptător declarat pentru o alimentaţie sănătoasă. Şi, pentru că este convins că acest lucru trebuie învăţat încă din copilărie, i-a trimis premierului Marii Britanii o scrisoare-manifest. Jamie Oliver explică - în 13 puncte cât se poate de clare - cum se poate combate obezitatea în rândul copiilor.

În strategia propusă de Jamie Oliver, una dintre cele mai importante măsuri se referă la publicitatea alimentară. Mai exact, bucătarul nu mai vrea să fie difuzate reclame la produsele de tip junk food înainte de ora 21:00. De asemenea, personajele din desene animate sau vedetele să nu mai fie folosite în astfel de spoturi publicitare.

Jamie Oliver se referă și la ofertele de tipul cumperi unul, iar al doilea este gratuit. Acestea nu ar mai trebui să existe. O altă măsură ar fi ca tinerii care nu au împlinit încă 16 ani să nu mai poată cumpăra băuturi energizante, și ele foarte periculoase.

Obezitatea ar putea fi combătută și dacă alimentele sănătoase s-ar ieftini, spune celebrul bucătar britanic. Iar cursurile despre nutriție să fie mai încurajate de către autorități. Nu în ultimul rând, reducerea zahărului și grăsimilor din mâncarea fast food ar putea ajuta la implementarea unui astfel de program.

Așadar, iată, doar câteva soluții care, spunem noi, ar fi putea fi luate în considerare și de autoritățile de la noi din țară. În România, unul din patru copii are probleme cu greautatea.

Ce arată linia banilor despre tine! Citește în palmă ce viitor te așteaptă!... Cele mai scumpe proprietăți din lume! Cum arată o locuință de aproape 12 MILIOANE de DOLARI...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x