Antena Căutare

Jurnalul unui STRĂIN în România: 13 MOTIVE care m-au ținut AICI timp de doi ani! „Așa văd eu femeile, petrecerile și viața din țara voastră!”

Recent a apărut pe internet povestea unui scriitor străin. Ashley Parry descrie cum se vede România, după ce a petrecut doi ani aici.

Recent a apărut pe internet povestea unui scriitor străin. Ashley Parry descrie cum se vede România, după ce a petrecut doi ani aici.

Oamenii: majoritatea sunt deschiși și politicoși, iar spiritul latin se simte imediat. Totuși, au tendința de a deveni pesimiști. Iar educația se face la un nivel înalt.

Șoferii de taxi: extrem de vorbăreți, te pot duce prin cele mai surprinzătoare subiecte, de la politică și până la tot felul de idei inedite despre dragoste, Dumnezeu sau modul în care s-a schimbat țara.

Petrecerile: fantastice.

Vinul: deși nu sunt un mare fan al acestei băuturi, nimic nu se compară cu Feteasca Neagră.

București: să trăiești aici este ciudat și uimitor, în același timp. Ai elemente din vremea comunistă ce se îmbină cu magazinele de firmă sau restaurantele fast food. Trecutul și prezentul fac o combinație surprinzătoare. Orașul are tot ce ți-ai putea dori, iar Centrul Vechi este de-a dreptul fantastic.

Totul este ușor, dar dificil: spre deosebire de Marea Britanie, România are o birocrație greoaie, ce pare greu de înțeles. Mai tăiați din hârtii, românilor!

Femeile: încă nu sunt sigur dacă o româncă se poate înțelege bine cu un englez, cel mai probabil din cauza faptului ca uneori discuțiile nu sunt traduse sau înțelese corect.

Horoscopul și ghicitul viitorului: niciodată nu am învățat mai multe despre horoscop, zodii și sărbători. Românii sunt foarte pasionați de ceea ce le oferă viitorul, în funcție de zodie.

Umorul: sec. Exact ca al britanicilor. Îl iubesc.

Siguranța: Mă bucur că în România pot să mă simt sigur. Nu e nevoie să evit tinerii de pe stradă, de teamă că se vor lua din senin de mine. Și mai mult decât atât, aici pot să ies să beau ceva, fără să vă scandaluri, oameni care vomită sau au adormit pe stradă, ca în Marea Britanie. România, ține-o tot așa!

Muzica: o nebunie. Aici găsești un gen muzical numit „manele”, pe care oamenii dansează plini de energie, ridicând mâinile și pocnind din degete. Pentru urechea mea de necunoscător, spectacolul m-a făcut să fiu puțin confuz.

Vremea: nu mă mai satur de ea. Cu ierni sănătoase și de toate pentru toți. Nu se compară cu cea din Marea Britanie.

Cel mai mult îmi place la România că este surprinzătoare. Și îmi pare rău că prietenilor și apropiaților le este milă de mine că mă aflu aici, fiindcă nu au motive. Ei privesc greșit țara aceasta.

Sursa: www.romania-insider.com

100 de ani, atât a trăit cel de numele căruia se leagă clădiri importante din România: Casa Scânteii, Aeroportul Băneasa... Urmează o zi agitată, cu multe certuri şi discuţii aprinse! Iată horoscopul pentru 26 mai...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x