Live acumFilm: Aventura in doi
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

La mulți ani, domnule Brătescu! Echipa de început a Antenei 1, amintiri din prima zi de emisie: „Domnul Voiculescu a avut curajul să dea pe mână acest proiect”

Există oameni care se identifică total cu istoria unui loc. Şi există locuri ce păstrează pentru totdeauna amprenta unor oameni. Zilele acestea, primul director general al Antena 1, Florin Brătescu, a împlinit 87 de ani. I-a sărbătorit așa cum a trăit în fiecare zi a celor 50 de ani de carieră: înconjurat de oamenii în care a avut încredere.

Aşa a arătat prima zi de viaţă a Antenei 1. Alături de profesorul Dan Voiculescu a pus piatra de temelie ca prim angajat al primei televiziuni private din România, în anul 1993: Florin Brătescu.

„Abecedarul se menţine! În sensul luptei pentru adevăr, pentru informare corectă!”, a spus Florin Brătescu.

Pe 13 mai, Florin Brătescu a împlinit 87 de ani. Sunt oameni pentru care vârsta e doar un număr și atât. La 87 de ani, are pagină de Facebook, pe care este activ!

Însă nu asta e impresionant, cât faptul că știe tot ce se întâmplă pe piața pe care activează de jumătate de secol și pe care ani de zile a dominat-o.

Din întreaga sa experienţă, prima emisie a Antenei 1 rămâne una dintre cele puternice amintiri.

Prima emisie Antena 1, cea mai puternică amintire

„Era o iarnă grea şi noi eram/ pe acoperiş unde trebuia ridicată această Antena care era foarte foarte înaltă. Cu mari sacrificii am găsit atunci nişte oameni care să ne ajute şi a fost un moment de mare sărbătoare când am văzut antena pusă pe piedestalul respectiv”, își amintește Florin Brătescu.

Indiferent de aparatură şi tehnică performantă, un post de televiziune înseamnă oameni. Şi oamenii fac diferenţa.

„Întâi am ales cei mai buni oameni din televiziune cu experienţă, am încercat, îţi spun acum, nu ştiu dacă ti-am spus atunci, şi el a fost singurul care a avut curaj! A îndeplinit cele două calităţi! Experienţă şi onestitate!”, a dezvăluit Dan Voiculescu.

În zi de sărbătoare, pentru ca echipa de început a Antenei 1 să fie completă, se alătură şi omul de la butoane: Vladimir Bogdănescu.

„Am avut curajul să rupem aşa-zisa Televiziune Română şi să plecăm la prima televiziune privată din România! Zi lumină lucram! efectiv!

Era acel imbold de ceva nou, iar domnul Voiculescu a avut curajul să dea pe mână credit/ca noi să demarăm acest proiect care după 27 de ani e un succes”, a spus Vladimir Bogdănescu.

Florin Brătescu este omul-televiziune. Pentru că există destine despre care nu ştii să spui unde se termină omul şi unde începe istoria: La mulți ani, domnule Brătescu!

Recomandari