Antena Căutare

Care sunt nominalizările pentru lista UNESCO 2019

Vechile temple din Bagan, un drum alpin din Austria și un estuar plin de păsări de-a lungul râului Yalu din China, sunt doar câteva dintre nominalizările din acest an pentru Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. 

Vechile temple din Bagan, un drum alpin din Austria și un estuar plin de păsări de-a lungul râului Yalu din China sunt doar câteva dintre nominalizările din acest an pentru Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Timp de 11 zile de deliberări în Baku, Azerbaijdan, comisia competentă pentru această listă va decide destinațiile care ar trebui adăugate în portofoliul ce conține deja 1.092 de site-uri din 167 de țări. Lista de nominalizări este împărțită în diferite categorii, de la proprietăți naturale până la situri culturale dar și locuri mixte care combină elementele naturale cu cele culturale.

Una dintre nominalizări este orașul vechi din Bagan, în Myanmar, care găzduiește mii de temple, monumente și mănăstiri. Pe lista nominalizărilor mai apar Parcul Național Vatnajokull din Islanda, sanctuarii migratoare pentru păsări de-a lungul coastei Mării Galbene dar și multe altele.

Care sunt nominalizările pentru lista UNESCO 2019

Lista site-urilor UNESCO a fost inaugurată în anul 1978. Patrimoniul Mondial UNESCO din România cuprinde șase situri culturale și doua situri naturale. Delta Dunării, Mănăstirea Horezu, bisericile pictate din nordul Moldovei, așezări săsești cu biserici fortificate din Transilvania , fortărețe dacice din Munții Orăștiei, biserici din lemn din Maramureș, centrul vechi istoric din Sighișoara.

Care sunt nominalizările pentru lista UNESCO 2019

Care sunt nominalizările pentru lista UNESCO 2019

Sursa foto: CNN

Mărturisirile unei femei care a fost moartă timp de 27 de minute și l-a văzut pe Iisus : ”A fost atât de real!”... O femeie, în vârstă de 68 de ani, a murit după ce s-a înecat în Lacul Techirghiol...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x