Antena Căutare

Magda Demetrescu, prima Miss România! Duduia a impresionat cu naturaleţea ei: "Doamne, să înfăţişez în America toată frumuseţea ţării mele?"

Prima competiţie Miss România a avut loc în anul 1929, pe 23 februarie, şi a fost câştigată de Magda Demetrescu, o bucureşteancă de numai 17 ani



Prima competiţie Miss România a avut loc în anul 1929, pe 23 februarie, şi a fost câştigată de Magda Demetrescu, o bucureşteancă de numai 17 ani


Adolescenta, fiica orfană a arhitectului Nicolae Demetrescu şi a Magdei Demetrescu, a fost ispitită de anunţul apărut în revista "Realitatea Ilustrată", în numărul din ianuarie 1929.

"Dudue dragă, stimată domnişoară, ursitoarele au fost generoase cu voi. Momentul de acum reprezintă pentru voi anotimpul primăvăratec. Prindeţi acest moment. Vă oferim prilejul. Participaţi la concursul nostru. E o splendidă luptă dată pe judeţe, pe regiuni, pe ţară şi lupta se va da apoi cu frumuseţile de pe întregul glob. Care va birui? Cine ştie, poate că d-ta, sau d-ta, dudue, tânăra cititoare cu ochi în cari noaptea şi-a filtrat misterele sau în cari cerul şi-a picurat seninul", era îndemnul găsit de domnişoare în paginile publicaţiei de epocă.

Magda este prima din stânga.

Competiţie importantă, juriu pe măsură:

Alexandru Vaida-Voevod, Ministru de Interne
Prof.Tzigara Samurcas, Preşedintele fundaţiei "Carol I"
Prinţesa Alexandrină Cantacuzino, Preşedinta Societăţii Ortodoxe a Femeilor Romane
Maria Giurgea, actriţa a Teatrurlui Naţional din Bucureşti

Liviu Rebreanu, scriitor, Preşedintele Societăţii Scriitorilor Romani şi director general al TNB
Karl Storl, sculptor
Alexandru Mavrodi, Preşedinte al Sindicatului Ziariştilor
Ioan Steriade, Director al Muzeului "Kalinderu"
Nicolae Batzaria, prozator

O fată cuminte, educată, de familie bună, care trecuse probele şi exigentele dure ale competiţiei. Ca să fii în concurs, o onoare patriotică în acea perioadă, trebuia să nu fii măritată şi să ai o moralitate fără cusur. Nu aveai voie cu brasieră, corsaj sau machiaj, iar rochiile era musai să fie simple, pentru că cele mai importante erau liniile corpului şi graţia.

Tânăra Magda a leşinat de emoţie când a auzit că a câştigat titlul mult râvnit şi a declarat: "Mă înduioşează şi mă stinghereşte această atenţie deosebită. Cu ce am meritat-o şi voi putea oare, Doamne, Doamne, să înfăţişez în America toată frumuseţea ţării mele?", se întreba Miss România 1929, înainte de plecarea sa în America.


La concursul internaţional care a avut loc în Galveston, Texas, aceasta a obţinut locul VI, pentru care a fost răsplătită de organizatori cu 100 de dolari şi un ceas brăţară.

Anul acesta, România nu a avut, pentru al doilea an consecutiv, nicio reprezentantă la Miss Universe, poate cea mai controversată ediție a ultimilor ani din cauza unei gafe monumentale: prezentatorul anunţase că reprezentanta Columbiei a câştigat competiţia, deși titlul i-a revenit tinerei din Filipine.

România - "Marea absentă" a celui mai cunoscut concurs de frumusețe

După mai bine de un deceniu de absenţă de la binecunoscuta competiţie, ţara noastră a revenit în lumina reflectoarelor abi în 2009, prin participarea Biancăi Elena Constantin, Miss Universe România 2009, şi a Oanei Paveluc, care a concurat în finala internaţională din Las Vegas, în 2010. Au urmat în 2011 - frumoasa Larisa Popa, pentru ca anul următor o altă româncă să râvnească la prestigiosul titlu: Delia Monica Duca. În 2013, Oana Roxana Andrei, o tânără de 26 de ani, "o vârstă destul de înaintată pentru o participantă la acest titlu", a reprezentat țara noastră la Moscova. În 2014 și 2015, nicio frumusețe autohtonă nu s-a mai calificat în cursa pentru Miss Universe.

Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a fi Miss Universe România

Deşi criteriile de selecţie s-au schimbat în timp, juriul de la Miss Universe România are standarde stricte de triere şi ierarhizare. Dacă pe vremuri "veteranele" frumuseţii aveau interzis la corsete, brasiere şi machiaj, tinerele care râvnesc astăzi la titlul de "cea mai frumoasă fată din ţară" trebuie să îndeplinească alte condiţii adaptate noilor tendinţe. Potrivit regulamentului de concurs de pe site-ul oficial, participantele actuale nu trebuie să fi suferit operaţii estetice sau să fi apărut în pictoriale nud sau topless - varianta modernă a regulii "Participantele trebuie să aibă o moralitate desăvârşită", care diferenţia concurentele secolului trecut.

De asemenea, în prezent o aspirantă la titlul de Miss Universe România trebuie să aibă o înălţime de minimum 1,70 m şi măsuri cât mai apropiate de 90 - 60 - 90. "Miss Universe trebuie să fie nu doar o femeie frumoasă. Ea trebuie să facă dovada inteligenţei ei, a rafinamentului, a calităţilor ei morale, a eleganţei, a stilului personal bine definit şi, nu în ultimul rând, trebuie să ştie să conducă şi să reprezinte imaginea unei campanii umanitare sau comerciale", spun organizatorii.

Cât a suferit „sărmana” Israela? Vedeta a dezvăluit TOT ADEVĂRUL despre divorțul de Liviu. Detalii pe care nici preotul ... Şi-a schimbat numele, iar acum iubita refuză să se mai mărite cu el. Ce nume INEDIT a ales bărbatul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x