Antena Căutare

Mesajul de 1 Decembrie al unui roman nascut inaintea Marii Uniri

Fie ca n-au iesit niciodata din tara, fie ca s-au raspandit in toate colturile lumii, romanii si-au indreptat astazi gandurile spre Romania. Multi au vorbit despre ce inseamna sa fii roman, in vremuri in care identitatea se pierde usor. Sute de mesaje de la romani pentru romani au fost postate pe pagina de Facebook a Observatorului. De acolo am aflat si povestea impresionanta a unui roman nascut inaintea Marii Uniri.

De 97 de ani, Ioan Trifan traieste bune si rele, odata cu Romania. Povestea lui a spus-o o nepoata, pe pagina de facebook a Observatorului. De ziua nationala, veteranul din Al Doilea Razboi Mondial ne-a deschis usa.

“Trebuia sa ma eliberez in 41 dupa asta a inceput razboiul, si cu razboiul am plecat mult". Viata si razboiul l-au dus pe romanul din Neamt pana la Cotul Donului. Cercetas, in prima linie de front: “Plecam 45 asa. Daca muream eu primul, anuntau mai departe. Ca sa stie trupele unde puteau sa bata, ca sa poata inainta”.

A avut zile, a scapat si s-a intors acasa. Si-a facut famile mare si a crescut sase copii. Pe toti i-a invatat sa fie mandri ca sunt romani. “Painea 'n lacrami mi-am udat/Fie painea cat de rea/Tot mai bine in tara mea”, spune, cu mandire, Ioan Trifan.

Strainii indragostiti de Romania si-au gasit a doua casa in tara noastra... O suta de Mosi Craciuni s-au reunit in capitala Germaniei. Vezi ce s-a intamplat in Moscova...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x