Motivul bizar pentru care, la altar, mirele stă în dreapta miresei. Obiceiul are rădăcini violente

Multe dintre tradițiile și datinile privitoare la ceremonia de mariaj au rădăcini destul de controversate. Iată de ce miele stă în dreapta miresei la altar.

Motivul pentru care mirele stă în dreapta miresei la altar

Shutterstock

Deși nu știai, motivul pentru care mirele stă la altar în dreapta miresei este unul care are rădăcini încă din perioada războaielor. Dacă tradiția purtării voalului miresei este de a se asigura femeia că bărbatul nu se răzgândește la altar, iată că locul bărbatului la altar are rațiuni și mai bizare. Multe astfel de tradiții au origini deranjante, iar acesta nu face excepție. Ba mai mult, ar putea fi unul dintre cele mai întunecate.

Iată că nu dintotdeauna iubirea a fost motivul pentru care două persoane își leagă destinele. În trecut, bărbații obișnuiau să răpească femeile pentru a se căsători cu ele, iar familiile nu prea aveau ce face, deoarecere dacă se opuneau sfârșeau prin a fi uciși. Viitorii miri mergeau în casele fetelor și le furau cu ajutorul viitorilor cavaleri de onoare, care aveau un rol important chiar și la marele eveniment. Aceștia trebuiau să-l păzească în timpul nunții dacă ar fi apărut cineva care s-ar fi împotrivit nunții și ar fi încercat să salveze mireasa.

În cazul în care existau persoane care s-ar fi împotrivit evenimentului, cavalerii de onoare l-ar fi protejat pe mire și nu ar fi lăsat ca ceremonia să fie întreruptă. De foarte multe ori, aceste nunți se încheiau cu încăierări și morți, motiv pentru care trebuiau să fie în permanență pregătiți de orice.

Motivul pentru care mirele stă în dreapta miresei la altar

Motivul pentru care mirele stă așezat în dreapta miresei la altar este fix din aceeași situație. Mai exact: mirele se așază în dreapta miresei la altar pentru a reuși să scoată sabia cât mai ușor și a se duela, în cazul în care cineva ar interveni pentru a opri nunta.

Este clar că obiceiul provine dintr-o poveste cu origini violente, dar iată că, la atâția zeci de ani distanță, tradiția a rămas neschimbată. Tot acesta este și motivul pentru care cavalerii de onoare sunt așezați în spatele mirelui, iar denumirea lor vorbește de la sine. Aceștia aveau girjă ca prietenul lor să nu pățească nimic.

Ultimele știri