Antena Căutare

Motivul pentru care majoritatea blugilor sunt albaștri. Iată și de ce jeanșii negri se decolorează rapid

De-a lungul timpului, au existat o mulțime de modele de blugi, însă doar un aspect a rămas constant: culoarea lor. Indiferent dacă sunt skinny sau ultra baggy, majoritatea blugilor au nituri metalice, buzunare mici și sunt confecționați din denim albastru.

femeie care poarta o pereche de blugi albastri si un pulover bej Galerie
Albastrul poate părea o alegere ciudată pentru o pereche de pantaloni pe care mulți oameni o poartă în fiecare zi, dar există un motiv întemeiat pentru care această nuanță este preferată de către producători | Shutterstock.com

Albastrul poate părea o alegere ciudată pentru o pereche de pantaloni pe care mulți oameni o poartă în fiecare zi, dar există un motiv întemeiat pentru care această nuanță este preferată de către producători.

Citește și: De ce hainele sunt aspre după ce le cureți la mașina de spălat. Greșelile care afectează materialul hainelor și lenjeriilor

De ce cei mai mulți blugi sunt albaștri

Potrivit site-ului Reader's Digest, albastrul a fost culoarea implicită pentru denim încă de înainte ca Levi Strauss să patenteze pantalonii cu nituri pentru muncitori (1873).

Și motivul este unul practic. Se pare că majoritatea vopselelor pătrund în țesătură și se fixează în fibre atunci când materialele sunt expuse la apă fierbinte. Nu este cazul vopselei indigo.

Indigo se lipește de exteriorul fibrelor, iar în apă fierbinte, vopseaua se estompează treptat, în loc să se infiltreze mai adânc în material. Pe măsură ce indigoul se spală, aduce cantități minuscule de ață cu el.

Citește și: De ce mijlocul cubului de gheață sau baza lui sunt albe. Din ce cauză nu e limpede întreaga suprafață

Acest rezultat ar fi nedorit cu articole vestimentare mai delicate, dar funcționează perfect pentru denim. Materialul este atât de rigid la început, încât pierderea unor fibre nu îl va strica, ci din contră.

Mai degrabă, câteva spălări la o temperatură ridicată conferă țesăturii o senzație mai moale și de uzură, pe care mulți oameni o preferă la o pereche de blugi. Deoarece jeanșii vechi rămân puternici, chiar dacă se mai lasă, ei sunt pantalonii preferați ai multora.

Majoritatea blugilor sunt fabricați astăzi cu vopsea sintetică indigo și sunt încă făcuți în așa fel încât devin mai moi cu trecerea timpului.

De ce blugii negri se decolorează mai repede

În timp, prin expunerea la apă, săpun, căldură și lumina soarelui, articolele precum blugii negri încep să-și piardă culoarea. Dacă garderoba ta este în mare parte neagră, înseamnă că știi prea bine această luptă.

Cu vremea, ajungi să deții serie de articole negre care, în cele din urmă, nu mai pot fi purtate împreună pentru sunt diferite nuanțe de negru. Și totul din cauza decolorării.

Citește și: Care sunt produsele din dulapul tău de la baie care pot duce la apariția unor boli grave sau infecții

Când vine vorba de blugii negri, aceștia necesită o atenție specială pentru că, așa cum am menționat anterior, culoarea nu rămâne în țesătură și se decolorează cu fiecare spălare.

Astfel, spălarea în mod regulat a blugilor va face culoarea să se estompeze prematur, mai ales dacă îi speli la mașina de spălat.

Specialiștii recomandă ca acești pantaloni să fie curățati doar dacă au un semn pe ei și să fie spelați la fiecare patru săptămâni sau chiar mai rar, în funcție de numărul de purtări.

De asemenea, este recomandat să igienizezi blugii de mână pentru că programul de stoarcere al mașinii de spălat dăunează culorii.

Citește și: De ce petele de transpirație decolorează mânecile tricourilor și devin galbene. Cum scapi de ele rapid și eficient

De ce hainele sunt aspre după ce le cureți la mașina de spălat. Greșelile care afectează materialul hainelor și lenjerii... O femeie și-a cumpărat rochia visurilor și a avut o surpriză uriașă când a ajuns în club. Ce s-a întâmplat pe ringul de ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x