Antena Căutare

De ce hainele sunt aspre după ce le cureți la mașina de spălat. Greșelile care afectează materialul hainelor și lenjeriilor

Atunci când rufele se simt aspre după spălare, poate fi din cauză că folosești prea mult detergent sau un balsam de rufe nepotrivit. De asemenea, hainele își pot pierde moliciunea din cauza apei dure. Iată ce alte greșeli mai poți face.

femeie care scoate de la spalat mai multe haine
Atunci când rufele se simt aspre după spălare, poate fi din cauză că folosești prea mult detergent sau balsam de rufe nepotrivit. De asemenea, hainele își pot pierde moliciunea din cauza apei dure | Shutterstock.com

Când ai terminat de spălat, hainele ar trebui să se simtă moi și să aibă un miros proaspăt încât să te facă să zâmbești. Din păcate, nu mereu se întâmplă asta. Mai mult, unele materiale par să nu poată fi ”îmblânzite” cu niciun balsam de rufe.

Află din rândurile următoare de ce rufele nu ies moi din mașină de spălat și cum poți îndrepta acest lucru.

Greșelile care afectează materialul hainelor și lenjeriilor

Este posibil ca, în cele mai multe cazuri, nu țesătura să fie vinovată, ci câteva erori pe care mulți le fac. Iată care sunt greșelile pe care le faci când pui hainele la spălat în mașina de spălat.

Citește și: Ce se poate întâmpla cu părul tău dacă nu-l speli o săptămână

Poate folosești prea mult detergent de rufe. Când se pune prea mult detergent de rufe în mașina de spălat, ea are dificultăți în a îl îndepărta în timpul ciclului de clătire. Ca rezultat, rufele tale par curate și nu se observă detergentul în țesături, însă cu siguranță îl vei simți atunci când se vor usca.

În timpul procesului de uscare, detergentul rămas transformă fibrele în unele mai groase și rigide.

Citește și: Un tânăr a comandat un sandviș pentru iubita lui. Când livratorul a adus comanda, femeia a trăit o surpriză imensă. Peste ce a dat

O altă greșeală este utilizarea unui balsam de rufe nepotrivit. Balsamul miroase uimitor și face materialele pufoase, însă efectul unui cantități greșite poate cauza probleme.

Când folosești o marcă nepotrivită și o cantitate greșită, prosoapele pot fi foarte scorțoase. Unii ecologiști sunt, de asemenea, foarte îngrijorați de implicațiile pentru sănătate și de substanțele chimice din interiorul balsamului de rufe.

Este posibil ca apa dură să nu lase balsamul să acționeze. Termenii de ”apă dură” se referă la apa care conține o cantitate mare de minerale dizolvate precum magneziu și calciu. Apa dură este cunoscută pentru faptul că produce probleme în casă.

Ea provoacă calcar care poate deteriora aparatele care funcționează cu apă, inclusiv instalațiile sanitare, ceainicele, fiarele de călcat și mașinile de spălat.

Citește și: O mamă a montat camere de supraveghere în dormitorul copilului, dar când a privit imaginile a descoperit ce lucru bizar făcea

Primul pas pentru a verifica dacă apa este de vină e să arunci o privire robinetelor din casa și grădina ta. Există semne de calcar? Dacă da, atunci s-ar putea să locuiești într-o zonă cu apă dură. Chiar dacă robinetele tale arată bine, tot ai nevoie de un răspuns mai concret.

Poți, de exemplu, să utilizezi un kit de testare a durității apei. Majoritatea conțin benzi care își schimbă culoarea atunci când intră în contact cu lichidul. În funcție de culoarea finală, vei putea vedea dacă apa este dură sau nu.

Dacă răspunsul este afirmativ, cea mai bună soluție este să adăugi un filtru de apă dură la orificiul de unde mașina de spălat este alimentată cu apă. Va elimina mineralele care sunt responsabile pentru rigiditatatea țesăturilor.

Citește și: Un bărbat a vrut să renoveze subsolul casei, dar a găsit sub podea o comoară de neimaginat! Peste ce a dat

Alexandru Rafila a anunțat când am putea scăpa de certificatul verde și mască! Care ar putea fi ultimele restricții... Motivul pentru care majoritatea blugilor sunt albaștri. Iată și de ce jeanșii negri se decolorează rapid...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x