Antena Căutare

Care sunt produsele din dulapul tău de la baie care pot duce la apariția unor boli grave sau infecții

Fiecare dintre noi are în dulapul de la baie, care adesea are uși cu oglinzi pe ele, mai multe produse de îngrijire și de înfrumusețare care sunt nelipsite din gospodăria oricăruia. Unele dintre aceste produse sunt periculoase.

femeie in fata dulapului deshcis de la baie cu produse in el Galerie
Fiecare dintre noi are în dulapul de la baie, care adesea are uși cu oglinzi pe ele, mai multe produse de îngrijire și de înfrumusețare care sunt nelipsite din gospodăria oricăruia. Unele dintre aceste produse sunt periculoase. | Shutterstock

Produsele de îngrijire sau de înfrumusețare pe care le depozităm în dulapul de la baie ne pot face rău dacă le folosim pentru o perioadă îndelungată de timp. Pe undele dintre ele le folosim zilnic. Chiar dacă uneori avem tendința să facem stoc dintr-o anumite gamă de produse, specialiștii sunt de altă părere.

Produse de îngrijire care ne pot dăuna dacă nu sunt schimbate

1.Periuța de dinți

Periuța de dinți sau capul periuței de dinți electrice ar trebui schimbat o dată la trei luni. De asemenea, este foarte important să nu împarți aceeași periuță de dinți cu nicio altă persoană, indiferent dacă îți este sau nu rudă.

Citește și: De ce sunt atât de dureroase pielițele de la unghii și cât de periculos este să le rupi

Prin împărțirea aceleași periuțe de dinți, mulți microbi se pot împrăștia și pot cauza Hepatita B și C. Este important ca periuța să fie schimbată mai des, în special dacă ai suferit recent de vreo boală, potrivit The Sun.

Citește și: Trucuri pentru un păr puternic și strălucitor. Cum poți obține rezultatele dorite la tine acasă

2.Peria de păr

Specialiștii spun că dacă păstrezi o perie de păr pentru prea mult timp, mai mult ca sigur îți pui murdărie în păr ori de câte ori îți perii părul. Dacă peria de păr e uzată și plină de praf, atunci nu faci decât să faci acele impurități să se lipească de firele tale de păr și de scalp.

Tocmai de aceea, este indicat să îți speli pieptănul și peria de păr în apă cu săpun pentru că aceste obiecte colectează resturi de la produsele de păr pe care le-ai folosit anterior, atunci când te-ai pieptănat.

Citește și: Cele mai bune măști pentru îngrijirea părului vara. Cum poți avea grijă de frumusețea ta la tine acasă

3.Lama de ras

Dacă folosești lama de ras o dată la 2 zile pentru a te asigura că părul de pe picioare sau din zona axilei este îndepărtat imediat, atunci e cazul să schimbi mult mai des acest produs.

Lama de ras poate rugini destul de repede, iar specialiștii spun că nu e indicat să mai folosești produsul după ce observi că s-a uzat. Altfel, riști să te iriți.

Citește și: Cât de periculos este praful din casă și cum eviți formarea lui. Trucurile simple care îți vor menține locuința curată

4.Burete de baie

Buretele pufos de baie pe care îl folosești zilnic este un depozit de bacterii și germeni. Tocmai de aceea, specialiștii recomanda schimbarea buretelui periodic. După doar o singură folosire, atunci când se usucă, buretele poate avea pe el peste 1 milion de germeni, iar aceștia de înmulțesc continuu, după fiecare folosire și udare a buretelui.

5.Suplimente și pastile

Pe lângă produsele cosmetice pe care le depozităm în dulapul de la baie, tot acolo ținem și unele pastile și suplimente alimentare. Înainte de a le folosi zilnic, trebuie să ne asigurăm că nu au expirat. Este important să verificăm validitatea produselor, în special când e vorba de pastile pe care nu le folosim zilnic, ci ocazional. Altfel, riscăm să ducem la apariția altor complicații sau afecțiuni.

Femeia care seamănă perfect cu Rihanna doar atunci când este machiată. Nimeni nu o recunoaște fără make-up... Ce se întâmplă dacă ții pâinea în frigider, de fapt! Efectul la care nu te-ai fi gândit niciodată...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x