Antena Căutare

Neatza: Beciul Domnesc, singura vinoteca profesionala din Romania

Vinul este una dintre putinele bauturi asa-zis nobile, cu traditie milenara, cu foarte multa istorie in jurul sau. Luchi Georgescu detine singura vinoteca profesionala, recunoscuta din Romania.

In Beciul Domnesc sunt 100.000 de sticle. Primele depozitate sunt din 1949. In acest beci se afla vinuri care alcatuiesc o colectie importanta.

Pastrarea vinurilor se face in beciul cu o vechime ce cateva sute de ani, construit in piatra ponce, unde temperatura si umiditatea sunt constante tot timpul anului.

Garantia vechimii este mucegaiul nobil care se depune pe sticle si este foarte aderent. Daca un vin este cu adevarat de vinoteca, inseamna ca nu se ia stratul depus pe el, chiar si la atingere, a explicat proprietara.

Sunt vinuri de ocazie, care impun un anumit moment al consumului. Preturile sunt destul de piperate, pornind de la cateva sute de euro pentru o sticla.

Puteti urmari editia integrala a emisiunii "Neatza" cu Razvan si Dani pe Antenaplay.ro!






VIDEO! Un preot american sustine ca are dovada existentei ingerilor... Barbatul ideal exista: Un american i-a daruit sotiei 55.000 de rochii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x