Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

O adolescentă de 13 ani s-a ales cu arsuri grave pe corp după ce și-a folosit telefonul în timp ce făcea baie! Medicii trag un semnal de alarmă - FOTO

O adolescentă de 13 ani din Amsterdam, Olanda, a fost electrocutată cu telefonul atunci când acesta a căzut în cadă în timp ce aceasta își făcea baie, dispozitivul fiind la încărcat în tot acest timp. 

Arsuri din cauza telefonului

În momentul în care telefonul acesteia a avut contact cu apa, s-a produs un scurt circuit, iar adolescenta a început să urle puternic îndemnănd-o pe mama ei să alerge să o scoată din apă. După ce mama a reușit să o scoată din cadă, a sunat la serviciile de urgență pentru a o salva.

Când paramedicii au ajuns la casa celor două, au resuscitat-o pe fată, reușind să o trezească printr-un miracol. Ea a petrecut două zile în spital, unde a primit ulterior o intervenție chirurgicală pentru a ajuta la vindecarea arsurilor profunde de pe mâini și stomac.

O adolescentă de 13 ani s-a ales cu arsuri grave pe corp după ce și-a folosit telefonul în timp ce făcea baie! Medicii trag un semnal de alarmă - FOTO

Norocul tinerei de 13 ani i-a inspirat pe medicii de la Vrije Universiteit Medical Center din Amsterdam, unde a fost tratată, să scrie despre pericolele folosirii telefoanelor în baie: „Riscurile dispozitivelor electrice în utilizarea lor sunt subestimate”, au scris acestea în Journal of Medical Case Reports. „Deși produsele sunt testate și atestate temeinic, ele reprezintă un pericol mare dacă sunt utilizate în mod necorespunzător. O vătămare electrică severă poate provoca răni grave, cicatrici pe viață și chiar moarte."

Deși medicii nu au folosit cifre specifice în avertismentele lor, au precizat faptul că acest consum de telefoane din rândul tinerilor i-a făcut mai predispuși la electrocutare. Natura traumatică a accidentului a lăsat-o pe adolescenta olandeză cu amnezie fără să aibă o idee clară despre cum a fost electrocutată. Medicii au afirmat că gravitatea rănilor ei a arătat că aceasta a fost electrocutată de un telefon conectat la rețeaua de alimentare.

Recomandari