Antena Căutare

O credincioasă ispitită trupește întreabă: „Părinte, e păcat să fac dragoste în Postul Paștelui?” Răspunsul Starețului Sisoe te va surprinde!

O creştină este într-o mare dilemă: nu ştie dacă e bine sau nu să păcătuiască trupește în Postul Paștelui.

O creştină este într-o mare dilemă: nu ştie dacă e bine sau nu să păcătuiască trupește în Postul Paștelui.

„Părinte, e păcat să fac dragoste în Postul Paștelui?”, a fost întrebarea femeii pe doxologia.ro.
Un preot i-a dat imediat răspunsul. Preotul a sfătuit-o să nu cedeze acestor pofte și să se roage pentru a scăpa de „duhul cel rău”.

"Dragostea în post e desfrânare. Desfrânarea este una dintre cele mai rele patimi, această putând să-l lupte pe creştin aproape în orice situaţie: în gând, în cuvânt şi în fapta; în mănăstire şi în lume; în singurătate şi în familie; la tinereţe şi la bătrâneţe. Postul biruiește poftele trupului.

Preotul: „Poftele trupeşti pot fi biruite!”

Postul este viaţă, căci rostul sau este acela de a-l ridică pe om din cele care îl trag spre moarte. Cu cât s-a înmulţit însă păcatul în noi, cu atât suntem mai greu de urnit spre cele sfinte, iar trupul ni se arată mai sălbatic şi mai neascultător. Astfel, până la a ajunge trupul nostru templu al Duhului Sfânt, avem de dus lupte aprige împotriva săltărilor nefireşti ale acestuia. Poftele trupeşti pot fi biruite numai prin poftirea celor duhovniceşti (rugăciune, post, nevoinţe, milă, blândeţe, tăcere)”, a concluzionat slujitorul Domnului.

Harta DRUMURILOR SUBTERANE ale "cartierului interzis" din Bucureşti. Cum arată tunelurile construite la ordinu... Care dintre cupluri este cel mai fericit? Alegerea îți va dezvălui secretul relației tale!...
Când este vacanța de Paște în 2023. Iată cum poți să-ți planifici programul de sărbători
Sărbătorile se apropie și mulți se întreabă deja când este vacanța de Paște în anul...
Horoscopul zilei de 1 aprilie 2023. Gemenii prind curaj să spună tot ce simt. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 1 aprilie 2023 spune că Gemenii nu au deloc nevoie de încurajare pentru a...
Parteneri
Zodii care nu știu să lupte pentru iubirea lor. Află ce spun specialiștii
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x