O fotografie cu evrei din lagarele naziste, folosita intr-o reclama la pastile pentru slabit

Un ziar din Estonia a publicat o reclama pentru pastile de slabit in care apare o fotografie cu mai multi evrei vlaguiti intr-un lagar de concentrare nazist. Fotografia a fost facuta in cel mai mare lagar din Germania, Buchenwald.

Reclama a aparut in publicatia Eesti Ekspress. Nu numai fotografia folosita in reclama este revoltatoare, ci si textul acesteia: „Unu, doi, trei... Pastilele pentru slabit Dr Mengele fac minuni pentru tine! Nu erau oameni grasuti la Buchenwald!”.

Organizatiile evreiesti au denuntat ziarul pentru publicarea reclamei in pagina umoristica a publicatiei. Aceasta a fost publicata cu intentia de a ironiza o reclama reala a unei companii de distributie de gaze din Estonia. Firma a folosit recent o imagine de la Auschwitz pentru a-si promova serviciile, alaturi de mesajul: „Munca te elibereaza”.

Compania a eliminat fotografia de pe site-ul oficial si a cerut scuze pentru folosire ei.

Foto: Daily Mail

Culorile sezonului de primăvară-vară 2022. Care sunt datele oferite de raportul Institutului Pantone Fashion Color Trend
Culorile sezonului de primăvară-vară 2022 au fost dezvăluite de prestigiosul raport al...
Horoscopul zilei de 22 octombrie 2021. Balanțele au nevoie de o schimbare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 22 octombrie 2021 spune că nativii din zodia Balanțelor au nevoie de o...
Parteneri
Fusilli cu somon și mazăre. Rețetă simplă de paste
Descoperă o rețetă simplă, dar gustoasă, de paste pe care o poți prepara pentru un prânz în familie sau pentru o cină ușoară. Rețeta de fusilli cu somon și mazăre va fi cu siguranță pe placul tuturor.
Catine.ro
Ultimele știri