Antena Căutare

Imagine uluitoare. Oamenii se scaldă pe străzile inundate din oraș! Furtuna a făcut prăpăd

Imagini desprinse dintr-un film, dar cât se poate de reale. O familie a găsit de cuviință să se scalde pe străzile inundate după ce natura s-a dezlănțuit și a făcut pagube importante în întreaga zonă.

Imagini desprinse dintr-un film, dar cât se poate de reale. O familie a găsit de cuviință să se scalde pe străzile inundate după ce natura s-a dezlănțuit și a făcut pagube importante în întreaga zonă.

Vorbim despre Mandeville SUA, un oraș din Louisiana, asupra căruia s-a abătut furtuna tropicală Barry, care face pagube importante în această parte a Americii de Nord. Culmea, unii dintre locuitori dau dovadă de inconștiență și în loc să se protejeze de posibilele nenorociri au găsit de cuviință să se scalde în șuvoaiele de apă aduse de uragan.

Furtuna tropicală Barry - care a fost uragan timp de doar câteva ore - îşi continua înaintarea înceată în statul Louisiana, unde New Orleans, principalul oraş, a reiterat ultime avertismente cu privire la riscul unor inundaţii puternice, relatează AFP.

”Locuitorii şi turiştii sunt încurajaţi să rămână atenţi”, a îndemnat sâmbătă seara (ora locală), într-o conferinţă de presă, LaToya Cantrell, primarul oraşului, situat sub nivelul mării.

La puţin timp după aceea, Barry era retrogradat de către meteorologi la statutul de furtună tropicală, după ce rafalele sale de vânt au coborât la o viteză de 115 kilometri pe oră. Categoria 1 a uraganelor pe scala Saffir-Simpson,de cinci trepte, începe la 119 kilometri pe oră.

”În pofida faptului că riscul inundării legate de furtună a fluviului Mississippi a trecut, cel mai mare risc continuă să fie ploi puternice” în oraş, a avertizat primarul, care a subliniat că inundaţii bruşte pot avea loc duminică. Serviciile meteo prevedeau între 25 şi 50 de centimetri de apă în oraş, ”eventual mai mult” în anumite cartiere, a relevat ea.

La ora 21.00 GMT (duminică, 0.00, ora României), furtuna se afla în apropierea oraşului Lafayette, în sudul Louisianei, şi avansa cu 11 kilometri pe oră către nord-nord-vest, cu rafale de vânt de 100 de kilometri pe oră, potrivit Centrului Naţional american al Uraganelor (NHC).

Cuvintele vii ale părintelui Arsenie Boca. 14 citate despre iubire... Este totul o minciună? A existat călătoria pe Lună? Miturile și adevărurile din spatele primei aselenizări!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x