Antena Căutare

Observă diferența! Erau identici, aveau același nume și au ajuns în aceeași închisoare! Ei sunt infractorii din cauza cărora se folosesc amprentele – Foto

Doi bărbați din Statele Unite ale Americii au fost în spatele practicii de utilizare a amprentelor pentru identificarea infractorilor. Arătau aproape la fel, aveau nume aproape identice și au fost închiși în același penitenciar, în urmă cu peste un secol.

Doi bărbați din Statele Unite ale Americii au fost în spatele practicii de utilizare a amprentelor pentru identificarea infractorilor. Arătau aproape la fel, aveau nume aproape identice și au fost închiși în același penitenciar, în urmă cu peste un secol.

Primul bărbat din imagine a purtat numele Will West, iar cel de-al doilea se numea William West. Amândoi au fost închiși, în urmă cu peste 100 de ani, în Penitenciarul Leavenworth din Kansas.

Astfel, în anul 1903, când Will West a ajuns în penitenciar, grefierul de evidență a crezut că și-a pierdut mințile. Era convins că l-a mai înregistrat pe acest deținut, cu doar doi ani în urmă.

Observă diferența! Erau identici, aveau același nume și au ajuns în aceeași închisoare! Ei sunt infractorii din cauza cărora se folosesc amprentele – Foto

Grefierul, M.W. McClaughry, l-a întrebat pe Will West dacă a mai fost deținut în acel penitenciar înainte. Răspunsul a fost negativ.

Prin urmare, M.W. McClaughry a început să îl măsoare pe deținut după sistemul Bertillon. Nu a reușit să ajungă la o altă concluzie decât aceea că era vorba despre același individ deținut în urmă cu doi ani.

Apoi, a căutat în dosare și a găsit un William West, identic cu Will West, în fiecare aspect. Problema era doar că Will West insista că nu a purtat niciodată un nume ceva mai lung.

Observă diferența! Erau identici, aveau același nume și au ajuns în aceeași închisoare! Ei sunt infractorii din cauza cărora se folosesc amprentele – Foto

„Aceea este fotografia mea, dar nu știu de unde o aveți, deoarece eu nu am mai fost aici niciodată”, i-a spus el grefierului.

Spre surprinderea grefierului, deținutul avea absolută dreptate! William West era o cu totul altă persoană și ajunsese în aceeași închisoare, cu doi ani în urmă, pentru crimă.

Acest caz a subliniat minusurile metodei Bertillon și nu a durat mult până când autoritățile americane au început să folosească amprentele.

Folosirea amprentelor a fost inițiată de sergentul John K. Ferrier de la Scotland Yard. El l-a cunposcut pe grefierul McClaughry la un eveniment, în 1904. L-a instruit pe grefier, care a adoptat sistemul în penitenciarul Leavenworth . La scurt timp, folosirea acestui sistem s-a răspândit peste tot.

11 lucruri inedite despre Zidul Berlinului. Cum arată în 2019. Galerie foto... 11 lucruri neștiute despre Fidel Castro. De la El Lidero Maximo la El Amor Cubano...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x