Antena Căutare

Observator Special: Pisicile persane au apucaturi umane

Sunt pufoase, ba chiar prea pufoase uneori, au o fata de parca ar fi fost pocnite scurt cu o tigaie si, daca nu sunt bine educate, iti fac mainile ferfenita cu ghearele. Li se spune "persane", desi prezenta lor in Iran, fosta Persie, este discutabila.

Prin ce se deosebeste pisoiul persan de celelalte rase de pisoi? Aparent, prin nimic, pana cand prinde un deget de om. Din clipa aceea, nimic nu-i mai sta in cale.

Nu trebuie uitat, insa, ca un pisoi mic nu prea e in stare sa se spele singur asa cum trebuie. In consecinta, trebuie sa treceti peste orice idei preconcepute de tip "pisicilor nu le place apa" si sa-l bagati in cada. Cu blandete, ca sa nu se sperie. Dupa ce se obisnuieste cu apa, e momentul sa-l bagati la regim de sapuneala. Nu, pisoiul nu se da cu balsam, nu se stoarce si nici nu se usuca cu foenul. Aveti rabdare, blana i se va usca de la sine, asa ca nu va semana la nesfarsit cu un sobolan ud.

Desigur, orice persana cu oarecare personalitate va dori sa faca lucrurile in ritmul ei. Daca vrea sa stea la pieptanat, va sta. Daca nu, va transforma pieptanul intr-o jucarie cat se poate de interesanta.

Persanele mai au ceva interesant. Tind sa preia obiceiurile stapanilor. Asadar, daca obisnuiti sa beti cafea la ibric in fiecare dimineata, fiti dragut si lasati putina si pentru motanul dumneavoastra. In mod sigur, dupa ce-si va lua doza de cofeina va fi mult mai bine-dispus.

Iar daca va exaspereaza apucaturile dubios de umane ale persanului, amintiti-va cat de dragalas era cand avea dimensiunile unei palme si cum ati jurat ca nu va veti supara in veci pe micul ghem pufos.

Un turist a ramas blocat, gol pusca, pe holul hotelului unde era cazat... Observator Special: Zoologii au descoperit ca cimpanzeilor le plac provocarile intelectuale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x