Antena Căutare

Parole servite pe masa hackerilor: Tot ce trebuie sa stii pentru a-ti apara conturile online!

Nu lasa infractorii sa puna mana pe conturile tale online! Parolele simple si usor de ghicit le usureaza munca, arata un studiu realizat de O+K Research pentru Kaspersky Lab. Mai mult, rezultatele cercetarii demonstreaza ca 9% dintre detinatori folosesc o parola pentru toate conturile.

Potrivit unui studiu, 34% dintre utilizatorii de online din 25 de tari folosesc parole simple si nu constientizeaza riscurile la care se supun. Aceeasi cercetare releva faptul ca 17% dintre parole includ data nasterii, 10% al doilea prenume, iar 9% numele animalului de companie. In plus, 8% dintre cei chestionati utilizeaza combinatii simple, ale cifrelor "123456". In acest mod, hackerii pot afla cu usurinta datele personale, fie cautand pe internet, fie prin intermediul retelelor de socializare.

Parolele repetate reprezinta cheia conturilor tale

O alta problema des intalnita este repetarea parolelor, pentru mai multe conturi. Este o situatie la indemana utilizatorilor si tot la indemana este si pentru infractori, care nu trebuie sa-si bata prea mult capul. 9% dintre intervievati folosesc o singura parola, in timp ce 31% folosesc mai multe.

Utilizatorii nu folosesc programe de stocare a parolelor

Conform aceluiasi studiu, cei mai multi dintre utilizatori, adica 71%, isi memoreaza parolele, in timp ce doar 12% si le noteaza. Programele de stocare a parolelor sunt folosite de doar 7% dintre respondenti.

Studiul O+K Research a fost realizat pe un esantion de 11.000 de persoane, din 25 de tari din America, Asia, Africa si Orientul Mijlociu.

FOTO. Faceti cunostinta cu Jules, robotul cu abilitati specific umane... Record pentru tara noastra: Doi inotatori din Cluj au reusit sa traverseze stramtoarea Gibraltar!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x