Compania chineză Winsun reușea, anul trecut, să construiască o clădire cu cinci niveluri utilizând o imprimantă 3D, în 24 de ore, cu numai 4.000 euro. Totul pare posibil pentru o tehnologie foarte tânără aflată în plină expansiune.
Prestigioasa revistă New Scientist a început să vorbească încă din 2011 despre noua revoluție industrială pentru a se referi la imprimantele 3D, iar mai mulți cercetători au anunțat posibilitatea de a imprima organe care să poată fi transplantate omului într-un viitor apropiat, relatează site-ul one.abc.es, citat de agerpres.ro.
Cercetătoarea Nieves Cubo de la Universitatea Carlos III din Madrid, specialistă în bioinginerie, aprecia că unul dintre sectoarele în care bioimprimarea poate fi foarte utilă pe termen scurt este cel al pielii și oaselor.
Pielea este cel mai mare organ (aproximativ doi metri pătrați și cinci kilograme). Are rol protector și de menținere a structurii organismului. Posibilitatea de a reface aceste țesuturi dă o speranță de vindecare pacienților cu arsuri grave.
Cercetătoarea spaniolă este destul de optimistă, în ceea ce privește această nouă tehnologie, în pofida dificultății de a găsi materiale stabile pentru fixarea celulelor.
Totuși, "imprimarea 3D ne permite să ne trimitem obiecte. Pot să fac o piesă, să o pun pe Internet și să merg la culcare. În ziua următoare, când mă scol, văd că cineva din altă parte a lumii a modificat-o, a îmbunătățit-o și a pus-o pe Internet", spune Nieves Cubo.
Sărbătoare pentru credincioși. Ai grijă ce faci, astăzi! Ai putea să comiți un păcat... Ești paranoic, în ceea ce privește securitatea online? Stai liniștit. Și Marck Zuckerberg își acoperă camera web a lapto...