Căutare Live

"Bătrâna-tânăra" divă! Povestea actriţei Michèle Morgan, sărbătorita zilei! Are 96 de ani, dar de doar 24 de ori a suflat în lumânări!

Unii își sărbătoresc ziua de naștere doar o dată la patru ani. Este şi cazul actriţei franceze Michèle Morgan, născută pe 29 februarie 1920. Astăzi împlineşte 96 de ani, deşi a suflat doar de 24 de ori în lumânări.

Michele Morgan

Unii își sărbătoresc ziua de naștere doar o dată la patru ani. Este şi cazul actriţei franceze Michèle Morgan, născută pe 29 februarie 1920. Astăzi împlineşte 96 de ani, deşi a suflat doar de 24 de ori în lumânări.

„T'as d'beaux yeux, tu sais?”/ „Ai ochii foarte frumoşi, ştiai?" este poate o replică cu adevărat memorabilă din clasicul „Quai des brumes” (1938), un film de Marcel Carné, în care Michèle juca rolul lui Nelly, alături de Jean Gabin. Avea doar 18 ani... Atunci îşi serbase ziua de patru ori.

Basca, ochii azurii şi pelerina

Michele Morgan, pe numele adevărat Simone Roussel, este o actriță franceză, renumită ca fata cu ochi albaștri, bască și impermeabil, îndrăgostită iremediabil de băiatul "rău" cu inimă largă, care impune în anii '30 mitul Morgan.

Două decenii mai târziu, actrița va fi marea doamnă a cinematografului francez, elegantă, distinsă, vibrantă, care trăiește drama cu demnitate și bucuria cu înțelepciune. Marile ei succese le-a înregistrat în filmele: Suflete în ceață, Drumul spre Marsilia, Simfonia pastorală (Premiu la Cannes), Un minut de adevăr, Orgolioșii, Obsesia, Marile manevre, Oglinda cu două fețe, Un bărbat și o femeie după 20 de ani, Văduva arhitectului.

Test de personalitate: alege imaginea preferată şi află ce spune asta despre tine. De necrezut!... Cum ne influenţează data de 29 februarie în funcţie de zodie? Tot ce trebuie să ştii despre anul bisect...
Parteneri
Creșterea în greutate la menopauză: soluții ca să previi îngrășarea
Creșterea în greutate la menopauză este de cele mai multe ori inevitabilă, însă acest lucru nu înseamnă că ea nu poate fi ținută sub control. Este nevoie de multă voință, dar și disciplină pentru a-ți păstra silueta și pentru a te simți la fel de bine în corpul tău.
Catine.ro
Ultimele știri