Antena Căutare

Povestea "bărbatului capră": Englezul care a "uitat" să mai fie om! "Nu suntem făcuți pentru așa ceva"

Sătul de viața "banală" de ființă umană, englezul Thomas Thwaites s-a hotărât să se transforme în capră timp de câteva zile și să străbată Alpii Elvețieni.

Povestea "bărbatului capră": Englezul care a "uitat" să mai fie om! "Nu suntem făcuți pentru așa ceva" Galerie
Thomas Thwaites a devenit "omul capră" pentru câteva zile | mirror.co.uk

Sătul de viața "banală" de ființă umană, englezul Thomas Thwaites s-a hotărât să se transforme în capră timp de câteva zile și să străbată Alpii Elvețieni.

În acest scop și-a comandat patru proteze speciale pentru membre și a suferit chiar și schimbări neurologice ca să fie cât mai aproape de dorinţa sa.

"Eram oarecum deprimat de complexitatea vieții umane și de toate eforturile făcute pentru a câștiga bani", a declarat Thwaites, în vârstă de 34 de ani. Inspirația i-a venit în timp ce avea grijă de câinele unui prieten, un animal "bucuros, fericit că trăiește". S-a gândit atunci că ar fi formidabil să se poată comporta un timp ca un animal.

Susținut de Wellcome Trust, fundație pentru sănătate cu sediul la Londra, Thomas Thwaites a petrecut nouă luni studiind felul în care ar putea să se comporte asemenea unei capre sau cel puțin să se apropie de ele.

S-a gândit chiar să își implanteze un stomac fals care să îl ajute să digere iarba, însă nu a trecut la fapte temându-se să nu aibă probleme de sănătate.

Hotărât să se integreze cât mai bine într-o turmă de capre, el s-a supus totuși unei stimulări magnetice pentru a provoca în creier leziuni temporare menite să îi blocheze capacitatea de a vorbi. Înainte să plece în Alpii Elvețieni, a participat și la disecarea unei capre la Londra.

Nu a mai făcut baie de 12 ani! Uite cum arată acum bărbatul!

Tânărul a petrecut trei zile cu o turmă de capre, mergând pe membre artificiale concepute pentru a imita mersul lor. Viața pe patru picioare nu a fost însă ușoară. "Cel mai greu a fost să sprijin greutatea corpului pe brațe mult timp. Nu suntem făcuți pentru așa ceva", a spus acesta. "În pielea caprei, mi-a fost mult mai ușor să urc decât să cobor, așa încât am ajuns foarte sus le munte cu turma", a adăugat el, potrivit agerpres.ro.

Imaginile fac înconjurul lumii - Sursa foto: mirror.co.uk

Thwaites a prezentat fotografii și texte ilustrând cele trei zile în mijlocul rumegătoarelor în cadrul unei expoziții amenajate la Londra și intitulate "Thomas Thwaites. Goat Life". În același timp scrie o carte despre experiența sa, "Omul capră: În concediu de la omenire", care va fi lansată în aprilie 2016, mai scrie agerpres.ro.

Racii şi Balanţele vor avea o zi plină de surprize! Horoscopul pentru 30 septembrie... Are 9,65 cm și a fost desemnat cel mai mic câine din lume! Cunoaște-l pe Milly!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x