A condus destinele celui mai puternic stat al lumii vreme de opt ani și, în opinia unora, a făcut-o bine. Barack Obama a intrat în istoria Stetelor Unite ale Americii, drept unul dintre cei mai carismatici președinți, dar și mai familiști lideri pe care i-au găzduit încăperile legendarei Case Albe .
Ca niciodată, americanii de rând nu au năvălit dimineața la chișcurile de ziare pentru a mai afla amănunte picante despre viața personală a celui mai puternic om al planetei. În trecut, subiectele erau generoase. Zecile de relații extraconjugale ale lui Kennedy, problemele de sănătate care-l măcinau pe Frankie Roosvelt, divorțul lui Ronald Reagan, nebuniile lui George W. Bush, aventura lui Bill Clinton în Biroul Oval. Toate acestea și multe altele le-au hrănit americanilor pofta de scandal, spectaculos, senzațional și când toată lumea se aștepta ca după învestirea primului președinte de culoare al SUA scandalurile să se țină lanț, a apărut surpriza: Barack urma să fie un altfel de președinte. Un președinte de numele căruia nu s-au legat scandalurile matrimoniale, un președinte care și-a ținut copiii și soția cât a putut de departe de ochii iscoditori ai presei. Într-un cuvânt: un lider cu o viață personală aproape perfectă.
Mulți nu au priceput de ce. De ce Obama nu a călcat strâmb? Ei bine, răspunsul l-a dat chiar șeful de la Casa Albă, într-una dintre puținele ocazii în care a acceptat să vorbească despre familia sa.
„WHEN BARACK MEET MICHELLE” - o poveste de dragoste cu iz hollywoodian
„Îmi amintesc că am fost pur și simplu fascinat atunci când a intrat pe ușă. Era înaltă și frumoasă, iar ea a fost impresionată de faptul că nasul și urechile mele nu sunt la fel de mari precum arătau într-o poză pe care o văzuse înainte de a mă cunoaște față-n față”, s-a destăinuit Obama prietenei sale de familie și cunoscută vedetă TV, Oprah Winfrey.
Dar cum ajunsese tânăra Michelle LaVaughn Robinson să afle despre Barack? Viitorul președinte american se afla în primul an la Școala de Drept de la Harvard și aplicase pentru o slujbă de vară la o cunoscută și respectată firmă de avocatură. Avea nevoie de bani după ce și-a dat seama că voluntariatul nu-i asigura nici măcar banii de buzunar pentru un hot-dog și o cola. O făcuse cu un an în urmă, când lucrase ca organizator comunitar în cele mai sărace cartiere ale teribilului Chicago, iar acum era decis să facă ceva în plus pentru ceva dolari. Fiind un nou-venit, board-ul firmei Sidley & Austin a decis să-i ofere un îndrumător în persoana domnișoarei Michelle LaVaughn Robinson, o tânără genială, absolventă de Princeton.
Prima întâlnire dintre cei doi a avut loc în 1988, iar Barack își aduce aminte perfect cum a decurs totul: „A intrat pe ușă o femeie incredibilă, care mi-a spus: Hai, că nu ai nasul și urechile atât de mari precum par în poza pe care ai atașat-o la CV-ul depus la sediul firmei. Deci ești OK”, i-a spus Michelle. Replica a avut darul de a-l cuceri instantaneu pe tânărul aspirant la un loc în firma de avocatură.
ASALTUL LUI BARACK ȘI REZISTENȚA DOMNIȘOAREI ROBINSON
Vrăjit de Michelle, viitorul președinte al tuturor americanilor, a început să o curteze intens. Cei doi lucrau împreună, se vedeau în permanență și vorbeau mult. Mult de tot. Fata l-a invitat la câteva petreceri, iar legătura dintre cei doi a început să se strângă din ce în ce mai mult. Discuții, glume nevinovate și, în sfârșit, o invitație. A lui către ea. „Îmi plăcea că era altfel. Nu comenta niciodată pe marginea vestimentației mele sau a comportamentului. Probabil că eram OK. Așa că am hotărât să o invit în oraș”.
Din păcate pentru Barack, colega sa a refuzat elegant spunându-i: „Sunt consilierul tău, îndrumătorul tău. Nu putem face asta”. Răspunsul nu l-a descurajat ba dimportivă, studentul la Harvard continunând să îi lanseze invitații peste invitații, iar când nu a mai putut suporta refuzurile a luat decizia de a o convinge printr-o metodă mai puțin cavalerească: „I-am spus că renunț la slujbă pentru că e mai important pentru mine să ies cu ea în oraș decât jobul de la Sidley & Austin. Atunci a cedat și am mers în oraș”.
POVESTEA PRIMULUI SĂRUT CU „GUST DE CIOCOLATĂ”
Președintele de-acum s-a pregătit ca niciodată pentru marea întâlnire. S-a îmbrăcat elegant și s-a decis să o impresioneze pe Michelle. Așa că a dus-o la o gelaterie celebră din Chicago, acolo unde i-a oferit cea mai bună înghețată din câte existau.
Baskin-Robbins se numea locul în care se servea acea minunăție și locul în care cel mai puternic cuplu al lumii s-a întâlnit pentru prima oară în mod oficial: „Aveam emoții. Am mâncat înghețata și voiam să o sărut. Nu m-am grăbit. O respectam la fel de mult ca și acum. Într-un final mi-am luat inima în dinți și am făcut pasul cel mare. Am sărutat-o. Știți că și acum mi-aduc aminte de momentul ăla și de gustul de ciocolată pe care-l aveau buzele ei? Da, e una dintre acele clipe care vor rămâne în mintea ta până la sfârșitul vieții”.
DE LA BASKIN - ROBBINS LA CASA ALBĂ
Ce a urmat după acel sărut știe toată lumea. Barack și Michelle au devenit iubiți și patru ani mai târziu soț și soție. La 16 ani diferență, familia Obama a ajuns la Casa Albă, democratul devenind cel de-al 44-lea președinte al Statelor Unite al Americii.
Funcția nu i-a schimbat însă pe cei doi soți, dovadă declarația absolut fabuloasă făcută de către cel mai puternic om al planetei soției sale: „Fără ea, nimic nu ar fi fost la fel. Fără ea, n-aș fi fost...eu”.
Surse. www.oprah.com, wikipedia.org.
La ce folosește acest obiect pe care îl găsești la orice încărcător de laptop? Sigur nu te-ai fi gândit la asta!... Un vânzător a șocat un mall întreg atunci când a pus mâna pe microfon și a început să cânte! Nimeni n-a crezut că așa ce...