Live acum
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Prinţul de Wales a inaugurat o expoziţie de fotografie despre Revoluţia Română la sediul Institutului Cultural Român din Londra - FOTO

Alteţa Sa Regală Prinţul de Wales a deschis joi, la sediul Institutului Cultural Român de la Londra, expoziţia de fotografie "Apertures of a Revolution. Fotografii din decembrie 1989", alături de ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord Dan Mihalache.

Expoziţia redă vizual povestea Revoluţiei Române, folosind fotografii făcute acum 30 de ani la Timişoara şi Bucureşti.

Prinţul Charles a glumit cu cei prezenţi şi a fost interesat de artiştii români care vizitează şcoli din Marea Britanie în cadrul proiectului educaţional "Legacies of Courage/ Moşteniri ale Curajului", dedicat Revoluţiei Române.

La eveniment au participat membri ai comunităţii româneşti din Londra, fotoreporterul Sorin Lupşa, unul dintre autorii imaginilor expuse, cu actriţa Anamaria Marinca, precum şi parteneri britanici ai Institutului Cultural Român şi ai Ambasadei României.

La sfârşitul vizitei, Prinţul de Wales a primit o fotografie din expoziţie, care are mesajul "Copiii noştri vor fi liberi".

Evenimentul a continuat cu proiecţia filmului documentar "After the Revolution/ După revoluţie", martor al societăţii româneşti imediat după căderea regimului comunist, urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu regizorul Laurenţiu Calciu şi producătorul Rupert Wolfe Murray.

Prinţul Charles, 71 de ani, s-a îndrăgostit de România când a făcut prima vizită în 1998 şi de atunci vine în fiecare an în Viscri unde a cumpărat mai multe proprietăţi, care pot fi închiriate atunci când el nu este acolo. Perioada sa preferată pentru vizitele în România este luna mai, când pajiştile sunt înflorite, potrivit Daily Mail.

Sursa : news.ro

Recomandari