Peste 90 de milioane de morți și răniți, doar în primele ore ale unui război nuclear. Europa ar fi distrusă! Avertisment înfiorător

 

Ar fi 90 de milioane de morți și răniți în doar câteva ore dacă un război nuclear ar izbucni în aceste momente în lume, între Rusia și SUA. În plus, continentul european ar fi distrus. Este statistica sumbră în cazul izbucnirii unui conflict între două dintre cele mai puternice state ale lumii.

Mai mulți oameni de știință care participă la un proiect al Universității Princeton au simulat un război nuclear între cele două mari puteri militare ale lumii, scrie alba24.ro. Bazată pe pozițiile reale și cunoscute ale armelor nucleare, cercetătorii au simulat un conflict între SUA și aliații din NATO, împotriva Rusiei.

Simularea a fost începută de la premisa unui război cu arme convenționale, dar care escaladează rapid. În condițiile date, pentru a stopa avansarea trupelor aliate, Rusia lansează un atac nuclear dintr-o bază de lângă orașul Kaliningrad. Imediat, în răspuns, NATO răspunde cu un sigur atac nuclear, împotriva regiunii ruse.

În acel moment, un război nuclear tactic acoperă toată Europa. Rusia trimite aproape 300 de focoase nucleare pentru a lovi bazele și trupele NATO care avansează. NATO răspunde cu peste 180 de bombe lansate din avioane de luptă.

Imaginile cu simularea unui război mondial fac înconjurul Planetei! facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI