Antena Căutare

Ruinele unui oraș antic au fost descoperite în Alexandria

O misiune arheologică egipteano-poloneză a descoperit ruinele unui oraș antic care datează din secolele IV - VII d.Hr. în oraşul-port Alexandria.

O misiune arheologică egipteano-poloneză a descoperit ruinele unui oraș antic care datează din secolele IV - VII d.Hr. în oraşul-port Alexandria.

Au fost descoperite un set de mozaicuri romane care acopereau podeaua unei case din oraşul antic în timpul excavaţiilor din zona Kom el-Dekka din Alexandria. Mozaicul constă în șase imagini hexagonale cu flori de lotus, înconjurate de un cadru circular tipic.

"În oraşul descoperit au fost identificate ruinele unui mic teatru, ale unei băi imperiale mari şi a 22 de săli de curs, provenind de la o universitate antică", a declarat Ayman Ashmawy, şeful Departamentului pentru Antichităţi Egiptene din cadrul Ministerului pentru Antichităţi.

Video. În mijlocul jafului, hoțul i-a dat banii înapoi vânzătoarei: „Banii ăștia nu vor salva viața fetiței mele, îmi pa... Nadia Comăneci, criză de râs, din cauza lui Arnold Schwarzenegger! Cum a făcut-o să râdă în hohote - Video...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x