Antena Căutare

VIDEO! Scrisoare pentru Obama de la Alex, un băiețel de șase ani! Rugămintea adresată președintelui a emoționat lumea întreagă

Un băiat american, Alex, în vârstă de şase ani, din New York, i-a scris lui Barack Obama o scrisoare în care îl roagă să-l ajute să îl primească pe Omran Daqneesh,  copilul surprins plin de sânge într-o ambulanţă, la Alep, în familia sa.

Un băiat american, Alex, în vârstă de şase ani, din New York, i-a scris lui Barack Obama o scrisoare în care îl roagă să-l ajute să îl primească pe Omran Daqneesh, copilul surprins plin de sânge într-o ambulanţă, la Alep, în familia sa.

Potrivit news.ro, Casa Albă a postat o înregistrare video cu băiatul care citeşte scrisoarea pe pagina sa oficială de Facebook, iar postarea a devenit virală.

Alex a scris scrisoarea după ce a văzut fotografia în care Omran este surprins plin de sânge şi confuz într-o ambulanţă, la Alep, o imagine care a provocat un val de furie faţă de Războiul din Siria în întreaga lume.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Obama a declarat că scrisoarea a fost scrisă de un copil "care nu a învăţat să fie cinic, suspicios sau să-i fie frică", scrie BBC News.

Înregistrarea video a fost partajată de peste 60.000 de ori pe Facebook.

"Dragă preşedinte Obama, ţi-l mai aminteşti pe băiatul care a fost luat cu ambulanţa în Siria?", scrie Alex în această scrisoare publicată de Casa Albă.

"Poţi, te rog, să te duci să-l cauţi şi să-l aduci la noi acasă? (...) Vă vom aştepta, băieţi, cu steaguri, flori şi baloane. Noi îi vom da o familie, iar el va fi fratele nostru", adaugă copilul.

Obama l-a citat pe Alex la Summitul ONU pe tema crizei refugiaţilor, săptămâna aceasta, după care Casa Albă l-a înregistrat pe Alex citindu-şi singur scrisoarea.

"Ar trebui să fim mai mult ca Alex", a subliniat preşedintele.

"Imaginaţi-vă cum ar fi lumea dacă am fi aşa. Imaginaţi-vă suferinţa pe care am putea-o alina şi vieţile pe care le-am putea salva", a adăugat Obama.

Numeroşi utilizatori au aplaudat, pe reţele de socializare, abordarea şefului statului american - dar îl elogiază în primul rând pe Alex.

"Un copil de şase ani dă dovadă de mai multă umanitate, dragoste şi înţelegere decât cei mai mulţi dintre adulţi. Cinste părinţilor lui", a comentat o femeie din Texas pe Facebook.

Preşedintele Statelor Unite a îndemnat ţările dezvoltate să facă mai mult pentru a-i ajuta pe refugiaţii sirieni.

România, pe harta turismului european! Bucureştiul a intrat în topul celor zece oraşe cu cei mai mulți vizitatori!... Ai folosit guma de șters greșit până acum! La ce folosește, de fapt, capătul albastru?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x