Se munceşte jumătate de an pentru STATUETELE de la Oscar! Anul acesta, premiile vor fi inspirate din cele înmânate în 1929

 

Mai sunt doar opt zile până la gala premiilor Oscar şi, peste Ocean, pregătirile sunt în toi. Vedetele îşi aleg ţinutele, pentru cel mai aşteptat eveniment monden al anului. Iar faimoasele statuete aurii primesc ultimele retuşuri, pentru a străluci în marea seară. Jumătate de an durează sculptarea trofeelor atât de dorite. Cei care le fabrică sunt la fel de mândri precum cei care le vor primi

Înainte de a ajunge în mâinile câştigătorilor, fiecare din cele 60 de statuete oferite anual este pregătită cu o minuţiozitate de bijutier. John Menzie şi colegii lui se asigură că fiecare detaliu de pe suprafaţă este perfect. 

De la linia părului, până la placa unde va fi inscripţionat numele câştigătorului - totul trebuie să fie impecabil. Satisfacţia pe care o simt în momentul în care îşi văd munca de jumătate de an în mâinile actorilor, spun ei, compensează tot efortul depus.

"În momentul în care Leonardo Di Caprio, de exemplu, a ţinut discursul de acceptare la Oscar, mă si gândeam. In primul rând este minunat pentru că tocmai a primit primul său Oscar. Dar, de asemenea, e posibil ca eu să fi muncit la statueta aceea. Mi-aş dori ca în discursul său să spună numărul despre spatele statuetei, ştii. Ca să pot spune: Aia este statueta la care am lucrat eu", a povestit John Menzie.

Într-o turnătorie la aproape 100 de kilometri de New York, munca începe încă din toamnă. Din septembrie, mai exact. Mai întâi, se fac replicile din ceară, apoi cele din ceramică, iar forma definitivă este turnată în bronz. 

Apoi, trofeele sunt învelite într-un strat de cupru, unul de nichel şi, în final, sunt placate cu aur de 24 de karate. Tehnologia folosită este aceeaşi ca pentru izolarea navetelor ce călătoresc în spaţiu.

Anul acesta, designerul statuetelor spune că a încercat să copieze cât mai fidel modelul celor oferite la prima gală, din 1929. Cu mici retuşuri. Trăsăturile feţei, spre exemplu, sunt stilizate.

Plăcuţele cu numele câştigătorilor sunt lipite pe fiecare statuetă abia după ceremonie. Gala Premiilor Academiei Americane de Film are loc anul acesta pe 26 februarie în Los Angeles şi va fi moderată de Jimmy Fallon.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe