Antena Căutare

Secretele stau în privire! Ce spun OCHII despre CREIER

Ochii sunt oglinda sufletului... sau a creierului, dacă luăm în considerare ultimele descoperiri relatate în revista Americană Psychological Science.

Ochii sunt oglinda sufletului... sau a creierului, dacă luăm în considerare ultimele descoperiri relatate în revista Americană Psychological Science.

Se pare că vasele de sânge din ochi pot spune foarte multe despre sănătatea ta. Studii precedente au făcut o legătură între mărimea vaselor de sânge de la nivelul ochilor și riscul de a dezvolta boli cardiovasculre sau demență, însă toate au fost realizate cu oameni în vârstă.

La acest studiu, însă, au fost prezenți oameni tineri și chiar copii.

Iată așadar, care sunt concluziile.

Persoanele care au vase de sânge împânzite pe ochi au rezultate mai slabe la testele de logică. "Vasele de sânge de la nivelul ochiului sunt similare cu vasele de sânge de la nivelul creierului, au aceeași mărime, aceeași structură și aceleași funcții. În plus, sunt dezvoltate din același tip ce celule”, a explicat dr. Idan Shalev, coordonatorul studiului.

Ce e de făcut? Îndreaptă-te către un oftalmolog. Chiar dacă ai o vedere bună, vasele de sânge de la nivelul ochiului pot trage un semnal de alarmă în ceea ce privește bolile cardiovasculare. Fă-ți analize și mergi regulat la medic, în acest fel vei putea detecta din timp modificări care, descoperite prea târziu, sunt mai greu de tratat.

VEZI AICI MAI MULTE DETALII

Ascultă una dintre marile descoperiri ale omenirii! Aşa sună cea mai veche piesă muzicală din lume... Ce NU ai voie să faci de FLORII! Tradiţii şi obiceiuri pentru DUMINICA dinaintea PAŞTELUI...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x