Căutare Live

SECRETUL MARIEI, fostă dirigintă de farmacie. La 84 de ani, ”doamna cu cremele” a creat un brand de cosmetice naturale

Secretul Mariei Ardelean, creatoarea unui brand românesc de produse cosmetice, nu este greu de descifrat.

Maria Ardelean

www.forbes.ro

Secretul Mariei Ardelean, creatoarea unui brand românesc de produse cosmetice, nu este greu de descifrat. A crezut în visul ei și nu s-a îndoit vreodată de frumusețea și șarmul feminin: ele există în orice femeie, chiar și atunci când timpul nu îi mai este neaparat un aliat. Maria a știut să-l câștige de partea ei.

”Doamna cu cremele”, o lady a României

Viața la 84 de ani nu înseamnă proteze de șold, riduri adânci, o pensie mult prea mică pentru nevoi prea mari, singurătate și așteptarea acelui stereotipic ”obștesc sfârșit”. Nu, nicidecum! Viața e așa cum ți-o faci, indiferent dacă în buletin ai adunat fie și mai bine de 80 de primăveri! O demonstrează exemplul Mariei Ardelean. A creat din temelii un brand românesc de cosmetice, inspirat de trucurile de frumusețe dobândite de la bunica ei. Căci nu doar frumusețea se moștenește din familie, ci, mai nou, și metode de menținere și sporire ale ei, nu-i așa?

V-au fascinat și pe voi dintotdeauna farmaciile de modă-veche, cele în cu miros înțepător de plante și substanțe, cu imaginea farmacistelor în halate albe, borcane cu tincturi, lumănărele, infinite pliculețe, flacoane și cutiuțe? Maria Ardelean este o astfel de farmacistă, una care și-a petrecut ultimii 60 de ani preparând creme și produse din ingrediente naturale.

Maria a făcut o pasiune pentru tincturi din copilărie

Atrasă de mică de tincturi și parfumuri

Alături de două prietene, a creat la vârsta pensionării un brand de cosmetice. Creme nutritive cu ulei de argan și acid hialuronic, cu ulei de rosa mosqueta și colagen, ulei de chimen negru, pepene kalahari, extract de acmella și alte denumiri absolut fascinante, care populează lumea farmacistei Mariei Ardelean.

Absolventă a Facultății de Farmacie din Cluj, promoția 1956, Maria a fost de mică atrasă de substanțe, sticluțe și prafuri, iar farmacia i s-a potrivit ca o mănușă. Cu un tată deportat, copila din Făgăraș a intuit că doar școala o poate feri de un destin de femeie dependentă de un bărbat. După facultate, s-a întors acasă, la Făgăraș, și acolo a fost dirigintă de farmacie o viață. Apoi, a simțit nevoia să ajute mai multe femei să arate bine. Așa s-a născut o afacere care merge ca pe roate! Acum trăiește când la Făgăraș, când la București, o navetă între care se împarte, iar cremele le comercializează peste tot în țară. ”Doamna cu cremele” ajută astfel mii de românce să se mențnă tinere și frumoase.

Sursă foto: Forbes România

Computerul care ți-ar putea prezice moartea... E haiduc și e vestit, Daniel cel voinic! Milionarul care trăieşte în dubă şi se bărbiereşte cu toporul...
Parteneri
Burger de vită delicios, cu legume la grătar
Dacă obișnuiești să servești burgeri de la fast-food, află că îi poți prepara și acasă, mult mai delicioși și mai sănătoși. Îți oferim mai jos o rețetă de burger de vită delicios, cu legume la grătar, pentru atunci când îți propui să petreci mai mult timp în bucătărie.
Catine.ro
Ultimele știri